Holdújév és művészi akciók
dreampage 2020. Jan. 22.

Ezen a héten két komolyabb akció is kezdetét vette Xbox Live-on. Egyrészt megünnepelhetjük a kínai újévet, másrészt a legérdekesebb, művészi kalandjátékok között válogathatunk. A két vásár összesen több száz Xbox One játékot foglal magába.

Januárban nem ritka, hogy az év végi pörgést követően újra komoly akciók kezdődnek. Ez a hagyomány 2020-ban is folytatódik, most ugyanis egyszerre két heti akcióban, újra több száz Xbox One játék kapható olcsóbban (Xbox 360 címek ezúttal kimaradnak).

Elsőként a Művészi Kalandjátékok Vására, amire érdemes odafigyelni. Ebben az akcióban összesen hetvennégy játék kapható leárazva, köztük legfőképp érdekes indie produkciók. Bekerült a kalapba például a frissen megjelent Return of the Obra Dinn, de több logikai és point ’n click kalandjáték, az Artifex Mundi néhány produkciója, felfedezős és más érdekes alkotások is. Érdemes végigböngészni a listát, mert kifogható néhány igazi csemege, amikre most jó áron lehet lecsapni.

A másik heti akció a kínai újévet, vagy más néven holdújévet ünnepli, korántsem távol-keleti produkciókkal. A legismertebb és legnagyobb címektől a kisebb játékokig van itt minden, összesen több száz tétel. Nyílt világú akciójátékok, lövöldözős és verekedős cuccok, JRPG-k és minden, amire a téli csendes időszakban igény lehet. Ez az akció sajnos nem kapott dedikált weboldalt, úgyhogy az Xbox akciók általános oldalán lehet böngészni a listát.

Mindkét fenti akcióra ugyanazok a feltételek vonatkoznak:

  • Az ajánlatokat mindenki igénybe veheti, nincs szükség Xbox Live Gold tagságra.
  • Az akciók 2020. január 28, vagyis jövő hét kedd délelőttig tartanak.

Aki mégis jobban szereti a listás nézetet, az Major Nelson oldalán görgetheti végig az akciós címeket. Mindenkinek jó böngészést és jó játékot a bővülő backloghoz!