Horizon Chase Turbo – Kezdőknek is
dreampage 2019. Nov. 28.

Az utóbbi évek legjobb retró árkád versenyjátéka elég nehéz tud lenni, most viszont a kezdők is tehetnek vele egy próbát. Ingyenes DLC formájában érkezett a tapasztalatlan versenyzők számára létrehozott Rookie Series, egy új autóval együtt.

Ma reggeli sajtóközleményében tudatta a brazil Aquiris Game Studio, hogy tovább folytatódik az eddigi legjobb játékuk, a Horizon Chase Turbo támogatása. A régi időket idéző, bájosan látványos autóverseny legújabb kiegészítője azokat veszi célba, akik könnyebb kihívásra vágynak, ráadásul teljesen ingyenes. Ez a Rookie Series, egy afféle tét nélküli kampány bővítmény.

Az új kiegészítőhöz jár egy autó, amelynek sebessége és kezelhetősége mindenki számára ideális, ráadásul a fejlesztéseket is automatikusan megkapja a versenysorozatban. Ha már sorozat: 24 versenyt kaptunk a World Tour módból válogatva (helyszínenként kettőt), és ezeken a futamokon nem csak a gép ellenfelek barátságosabbak, de nem kell foglalkozni az üzemanyaggal és az érmék keresgélésével sem. Ebben a sorozatban nincsenek ranglisták sem, és bármilyen pozícióban futunk be, a következő verseny mindenképp megnyílik. A huszonnégy futam teljesítése után minden játékos kap egy arany versenyzői licenszet, és remélhetőleg elég tapasztalatot ahhoz, hogy a világtúrával is megpróbálkozzon.

Ezzel azonban még mindig nincs vége a HCT támogatásának. A fejlesztők két további frissítést ígérnek – az útiterv szerint (lásd lent) a jövőben érkezik még egy kampány DLC, majd egy új játékmód.

A Horizon Chase Turbo tényleg nagyon ajánlott darab, a legjobb retró jellegű autós játék, ami tökéletesen fogja meg a 8-16-bites korszakok hangulatát, fantasztikus zenékkel, villámgyors játékmenettel, és minden szempontból egy nagyon minőségi játék (teszt itt). Akit érdekel, a játékot és az ingyenes kiegészítőt is megtalálja a Microsoft Store-ban az alábbi linken.