Hungry Shark World – Cápatámadásra felkészülni
dreampage 2018. Jul. 17.

Nyár derekán megszokott dolog, hogy az emberek vízbe lógatják a lábukat, de a mai játékmegjelenés után ezt jobb lesz kétszer is meggondolni. Megérkezett Xbox One-ra a Hungry Shark sorozat legújabb tagja a Ubisoft jóvoltából.

Akárcsak egy éhes vadászó nagy fehér cápa, olyan hirtelenséggel bukkant fel a semmiből a Ubisoft londoni stúdiójának játéka konzolokra. Csak tegnap derült ki, hogy a Hungry Shark World új verziót kap, amely mától el is érhető Xbox One-ra. Ebben a sorozatban mi alakítjuk a ragadozót, akitől retteg minden strand, a tengerek világa, de még a hadsereg is – persze nem kell komoly dolgokra gondolni, vidám játékok ezek rajzfilmszerű grafikával és igazi „over the top” játékmenettel.

Az új változat egyébként nem egyenes mobilos port, hanem a konzolok képességeihez igazított, feljavított látványvilágú és kontrollerre optimalizált kaland. Nagy kiterjedésű pályákat fedezhetünk fel (trópusi szigetek, elsüllyedt romok, jeges világok, városok), ahol küldetéseket vehetünk fel és rejtett kincseket találhatunk. A lényeg persze az evés: vannak finom halak, zabálnivaló turisták, és sok minden más – minél többet eszünk, annál nagyobbak és erősebbek leszünk. Ez lehetne egy rendszerváltás előtti élelmiszerreklám szlogenje is.

A játékban összesen 20 cápafajt irányíthatunk, köztük igazi szörnyeket és mindenféle őslényeket is, és több, mint 250 küldetést teljesíthetünk a különböző pályákon. Ezek nem csak az evésről szólnak, összetettebb feladatokat is meg kell oldani, ami gondolkodást is igényel, cápaként nyilván ez nem lesz egyszerű. Hatalmas főellenségekkel is meg kell küzdeni, élő és ember alkotta szörnyűségekkel egyaránt, ahogy az a trailerben is jól látszik.

A Hungry Shark World már kapható Xbox One-ra 3,090 forintért. Ez az első alkalom, hogy a sorozat a mobil eszközök mellett az aktuális konzolokon is felbukkan, úgy tűnik, a francia kiadónál is készülnek a nyaralásra (vagy onnan jöttek, és nem érezték jól magukat). Mindenkinek hűs csobbanást és finom falatokat az új játékhoz!