Hunt: Showdown bejelentés
dreampage 2018. Aug. 22.

Xbox One-ra költözik a Crytek legújabb játéka, a multiplayer FPS-ek és túlélőjátékok műfaját ötvöző Hunt: Showdown. A szörnyvadászat hamarosan elérhető lesz a Game Preview programban.

Öt évvel a Ryse: Son of Rome után újra Xbox One konzol exkluzívot készít a Crytek. Legújabb lövöldözős játékuk, a Hunt: Showdown PC-n már elég népszerű, és most bejelentették a konzolos változatot is a Microsoft platformjára. Ez egy részben PvP, részben PvE akciójáték, amelyben 10 játékos küzd a legmagasabb pontszámért és a legnagyobb trófeákért.

A játék egyedül, illetve kétfős csapatokban játszható. A különböző helyszíneken ólálkodó szörnyek kiirtása a feladat, ám aki levadászik egy ilyet, az a többi játékos számára is azonnal látható lesz, és ő válik a többiek célpontjává. Ekkor kezdődik az igazi vadászat – a bestiák és egymás ellen is. A viszonylag nagy pályákon így elég sok taktikai lehetőség nyílik az együttműködésre és az ellenfelek tőrbe csalására is, egyfajta különös keveréke ez a kooperatív és egymás elleni FPS műfajoknak.

Azt már kevesebben tudják, hogy a projekt egészen másképp indult – külső nézetes, és teljesen más látványvilággal rendelkező játék volt, végül a Crytek német csapata úgy döntött, átalakítják, és olyan játékot fejlesztenek, amivel ők maguk is szívesen játszanak, és ami a stúdió múltjához is közelebb áll.

A Hunt: Showdown valamikor az év későbbi időpontjában lép be az Xbox Game Preview programba, ahol a készítők ígérete szerint „közösségi irányítású fejlesztés” folyik majd, vagyis a játékosok visszajelzései alapján csiszolgatják a programot a végleges megjelenésig. Hogy miről is van szó, azt egy látványos trailer szemlélteti nekünk.

További részletek egyelőre nem ismertek, így se a pontos dátumokat, se az Xbox One X támogatást illetően nem osztott meg információkat a Crytek. Reméljük, ezekről hamarosan többet tudunk.