Így rakják össze az Xbox One X-et
dreampage 2017. Jul. 14.

Az idei E3 egyik legérdekesebb videója az Xbox One X konzol bejelentése mellett annak „összeszerelése” volt. Darabonként nézhetjük meg, hogyan áll össze az új gép, és milyen tervezési filozófiákat követtek, hogy elérjék a kívánt teljesítményt és méretet.

Sajnos nem kapott elég figyelmet, pedig az egész E3 egyik legérdekesebb videója volt az a negyed óra, amelyben alkatrészről alkatrészre végignézhettük, hogyan áll össze az Xbox One X konzol. Korábban ezt csak a Digital Foundry munkatársai láthatták, de Los Angelesben a nagyközönségnek is megmutatták. A dolog azért is érdekes, mert nemcsak minden idők (eddigi) legerősebb konzoljáról van szó, de egyben ez az eddigi legkisebb és legkompaktabb Xbox is, ami valaha készült, vagyis a tervezők most igazán odatették magukat. Aki nem látta az eredeti adást, az most külön is megnézheti, ahogy Major Nelson és a konzol egyik főtervezője, Leo Del Castello beszélgetnek az új gépről, és lassan össze is rakják azt.

Az „összeszerelés” a gép agyával, a Scorpio Engine-nel indul, láthatjuk az alaplapot, majd ahogy arra rákerülnek az elemek: a párakamra, a merevlemez, a ventilátor, a tápegység és a lemezmeghajtó. Közben azt is megtudhatjuk, milyen technikával készült a két darabból álló elektromágneses árnyékolás, hogyan védik ki a merevlemez vibrációját, és hogyan igyekeznek elejét venni a processzor és a táp túlmelegedésének. Érdekes videó, technikai érdeklődésűek számára mindenképp.

Az Xbox One X idén november 7-én jelenik meg, 500 Eurós áron, magyarországi hivatalos árról egyelőre nincs információ. A konzolról további részletek olvashatók ebben a cikkben, a fejlesztők első reakciói a gépről pedig itt olvashatók.