Ilyen lesz a Forza Horizon 4
dreampage 2018. Jun. 21.

Az E3-as bejelentést követően folyamatosan érkeznek a videónaplók a Forza Horizon 4 fejlesztéséről. Az első három részben a játék legfontosabb újdonságait nézhetjük meg, új gameplay jelenetek kíséretében.

Az IGN-nek köszönhetően rendszeresen érkeznek új fejlesztői naplók a Forza Horizon 4-ről, így az E3-as információkon túl egyre többet tudunk meg arról, milyen is lesz a végleges játék. Három kisfilmet nézhetünk meg a játék készítéséről, amikben eddig nem látott gameplay jelenetek is akadnak.

Az első napló a dinamikusan változó évszakokról szól, és arról, mi mindent változtatnak meg ezek a körülmények. Röviden: majdnem mindent. A Forza Horizon 3 méretű világot gyakorlatilag négy különböző formában kapjuk meg, teljesen eltérő bevilágítással és anyagokkal, de a bejárható terület nagysága és minősége is évszakról évszakra változik.

A második film a McLaren Senna készítéséről szól – na, nem a valódiról, hanem a virtuális másáról. A Playground Games nagyon komoly hozzáférést kapott az új brit szuperautóhoz, hogy annak kinézetét és hangját a lehető legjobban reprodukálják a játékban.

A harmadik epizódban az online világról tudhatunk meg többet: egy szerveren 72 játékos lehet, ezeket 12-es csoportokba rendezi a játék aszerint, hogy épp hol járunk a világban. Így garantálható, hogy mindenhol összefussunk más játékosokkal. Aki ezt mégsem szeretné, az kikapcsolhatja ezt az „osztott világot”, és úgy játszhat, mint a korábbi részekkel. A Forza Horizon 4-hez nem kell állandó internetkapcsolat sem.

A Forza Horizon 4 október 2-án jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10-re, Play Anywhere és cross-play támogatással.