Ilyen lesz a Forza Horizon 4
dreampage 2018. Aug. 14.

Egy hónapnyi bemutatózás után rövid összefoglaló videót kaptunk az idén ősszel érkező Forza Horizon 4 legfontosabb újdonságairól. Évszakok, játékmódok, különlegességek és multiplayer – minden, amit két percben el lehet mondani.

A Playground Games – a Forza sorozat történetében először és egyedülálló módon – hosszas betekintést engedett a fejlesztés alatt álló Forza Horizon 4-be az elmúlt hónapban. Minden héten egyórás élő műsorral jelentkeztek, amelyben bemutattak egy-egy évszakot, illetve beszéltek mindenről, ami újdonságnak számít a negyedik részben. Láthattunk sokféle autót, a világtérképet, az új online lehetőségeket, versenyeket és sok minden mást – erről érkezett most egy összefoglaló.

Azok kedvéért, akik nem tudnak jól angolul, a videó lényege dióhéjban:

  • Az évszakok sok mindent megváltoztatnak a játékban. A bejárható területet, az utak minőségét, az autók kezelését, és persze a táj kinézetét is. Minden héten másik évszakban autózhatunk, a játék megjelenésekor nyár lesz, majd innen gördülünk tovább hétről hétre.
  • 12 ingatlan lesz a játékban, kezdetben kapunk egyet, de később akár az összeset megvehetjük. A házak garázsként, gyorsutazási pontként és díszletként is funkcionálnak a ForzaVista módhoz.
  • Visszatérnek a látványos Showcase versenyek, mehetünk például egy hatalmas légpárnás jármű ellen is (sőt, úgy néz ki, lesz egy Halo tematikájú futam is a tengerparton).
  • Multiplayerben egy online megosztott világban autózhatunk, 72 játékos lehet egy szerveren. Egymást akadályozni nem lehet, együttműködni, egyszerűen kommunikálni és közös feladatokat teljesíteni viszont igen.
  • A játékban minden autó saját képességfával rendelkezik, ahová Skill Pontokat oszthatunk ki különböző passzív bónuszokért. Minél többet használunk egy adott autót, annál több extrát nyithatunk meg hozzá.
  • Visszatérnek és kibővülnek a #Forzathon események, lesznek napi és heti kihívások is. A világban most is ravaszul elrejtett bónusztáblákat törhetünk szét.

Ezeket, és sok minden mást megnézhettek az összefoglaló videóban.

Ha valakinek van szabad 4 órája, és esetleg a teljes műsorra kíváncsi lenne, az megtalálja a közvetítések felvételeit az alábbi linkeken:

Nyár | Ősz | Tél | Tavasz

A Forza Horizon 4 október 2-án jelenik meg Xbox One-ra és Windows 10-re Xbox Play Anywhere játékként. Előrendelni az alábbi linkről lehet a különböző változatokat. Az Ultimate Edition előrendelői már szeptember 28-án elkezdhetnek játszani vele.