Ingyenes játékok: 2022. május
dreampage 2022. Apr. 29.

Színes-szagos játékkínálattal zárja az idei tavaszt a Microsoft. Az Xbox Live Gold és Xbox Game Pass Ultimate tagok négy különleges, egyedi alkotást tölthetnek le ingyen 2022 májusában, melyet szó szerint az állati kalandok uralnak.

Annak rendje és módja szerint bemutatásra kerültek a következő havi ingyenes játékok. A szokásoknak megfelelően négy cím került az ajándék kalapba, melyek közül kettő az Xbox One, kettő pedig az Xbox 360 korszakot képviseli. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően természetesen az összes játék futtatható Xbox Series X|S és Xbox One konzolokon is.

A sort a Team 17 nagyon kedves platformere nyitja, amelyben egy kis hangyából válik postás egy gyönyörű erdő közepén. A Yoku’s Island Express egyszerre platformer és flipper játék, remekül ötvözi a két műfajt. Aztán egy hagyományos point & click kalandjáték következik, logikai feladványokkal, humoros szereplőkkel és érdekes történettel. Xbox 360 fronton két igazi klasszikust kapunk: a Hydro Thunder Hurricane a valaha készült egyik legjobb motorcsónakos játék, a Viva Pinata: Party Animals pedig egy minijáték gyűjtemény, a jól ismert pinatákkal a főszerepben.

Az ingyenes játékok májusi menetrendje:

Xbox One:

  • Yoku’s Island Express (május 1-31.)
  • The Inner World – The Last Wind Monk (május 16-június 15.)

Xbox 360:

  • Hydro Thunder Hurricane (május 1-15.)
  • Viva Pinata: Party Animals (május 16-31.)

Akinek még nincs Xbox Live Gold tagsága, de érdekli a szolgáltatás – akár az online multiplayer, az ingyenes játékok vagy a heti kedvezmények miatt – az a https://www.xbox.com/hu-HU/live/gold oldalon mindent megtudhat róla, és fel is iratkozhat rá. Az Xbox Game Pass Ultimate-ről (aminek része a Gold is) ide kattintva lehet elolvasni minden lényeges információt.