Inside Xbox összefoglaló
dreampage 2020. May. 07.

Bemutatkoztak az első olyan játékok, amik már Xbox Series X-re optimalizálva érkeznek a jövőben, vagyis elsőként vethettünk egy pillantást arra, nagyjából mit várhatunk a következő generáció elején.

A Microsoft megtartotta a sokak által várt Inside Xbox műsorát, amelyben az ígéretekhez hűen elsőként láthattunk Xbox Series X játékokat. Pontosabban olyan külsős címeket, amik a következő generációs konzolra lesznek optimalizálva, nagyobb felbontással és képfrissítéssel, mint a jelenlegi konzolokon. Ez lehet a next-gen első hulláma a külsős kiadók és fejlesztők részéről.


Bright Memory Infinite

Ezt a látványos FPS-t nagyrészt egyetlen ember fejleszti. A játék első epizódja PC-re már megjelent, a teljes játék viszont Xbox Series X támogatással érkezik.


Dirt 5

Folytatódik a Codemasters népszerű offroad autós sorozata, ha lehet, még extrémebb formában. A Dirt 5 Xbox Series X-en 4K 60 fps-sel fut majd, de lehetőség lesz 120 fps módot is választani a még simább és még érzékenyebb élményért.


Scorn

Egy szerb indie stúdió alkotása ez a H.R. Giger munkái által inspirált horrorjáték. A rémálomba illő világot mutató kaland jó néhány éve készül már, és csak Xbox Series X-re jön, Xbox One-ra már nem.


Chorus

A Deep Silver kiadótól érkezik ez a látványosnak ígérkező űrhajós lövöldözős játék. Az Xbox Series X támogatás részletei egyelőre nem ismertek, megjelenés valamikor 2021-ben.


Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Nem új bejelentés, viszont új trailert kapott a régóta várt vámpíros horrorjáték. Támogatni fogja a Smart Delivery funkciót is, vagyis aki megveszi Xbox One-ra, automatikusan letöltheti a szebb és jobban futó Xbox Series X változatot is.


Call of the Sea

Egy indie kalandjáték egyenesen az Xbox Game Pass kínálatába. Az 1930-as években játszódó történet főszereplője Norah, aki áthajózik az óceánon, eltűnt férjét keresve. Megjelenés 2020 végén, Xbox Series X-en természetesen 4K 60 fps-sel.


The Ascent

Felülnézetes akció-RPG egy sötét és rothadó cyberpunk világban, szóló és kooperatív lehetőségekkel. Egy Veles nevű bolygón járunk, ahol az Ascent Group nevű nagyvállalat mindent káoszba borított. Naná, hogy mi fogunk rendet vágni. Megjelenés idén év végén.


The Medium

A Bloober Team (Layers of Fear, Observer, Blair Witch) legújabb horrorjátéka egy médiumról szól, aki két párhuzamos világot lát, és közlekedni is tud közöttük. A játék minden Xbox Series X funkciót kihasznál – 4K felbontás, ray tracing és akár 120 fps mód.


Scarlet Nexus

Egy új RPG franchise a Bandai Namcótól egy Yuito Sumeragi nevű, pszchokinetikus képességekkel megáldott hőssel a főszerepben. Hack & slash harcrendszer és különleges képességek. Mindkét generációra megjelenik Smart Delivery támogatással.


Second Extinction: Reclaim Earth

A jó öreg Turok emlékei sejlenek fel ebben az „intenzív háromfős kooperatív FPS” játékban. A távoli jövőben mutáns dinoszauruszoktól kell mentesíteni a Földet. Xbox Series X-en akár 120 fps-sel is játszható, Smart Delivery támogatása van, megjelenési dátuma viszont még nincs.


Yakuza: Like a Dragon

Xbox konzolokra is megjelenik a Yakuza sorozat legújabb része, méghozzá Xbox Series X nyitócím lesz.


Assassin’s Creed Valhalla

Sajnos csak néhány in-game villanást láthattunk a műsor leginkább várt játékából, az Assassin’s Creed Valhallából. Annyi biztos, hogy a jelenetek Xbox Series X-en futnak, a játék támogatja a Smart Delivery funkciót, és valamikor az idei ünnepi szezonban jelenik meg.


Ez volt az Xbox Series X generáció első bemutatkozása, de ez természetesen csak a kezdet. A legnagyobb címeket, illetve az Xbox Game Studios belső fejlesztésű játékait csak a nyár folyamán mutatják meg. A következő kör vélhetően júliusban, a Microsoft saját címeivel érkezik.