Irány a Belső Világ
dreampage 2017. Mar. 27.

Új kalandjátékkal bővül az Xbox One kínálata ezen a héten, köszönhetően a Headup Games-nek. A The Inner World bizarr és humoros történetet ígér a kézzel rajzolt Asposia világában.

Ma már nem mondhatjuk, hogy hiány lenne klasszikus kalandjátékokból, hiszen az elmúlt években konzolokra is szép számmal jelentek meg ilyen produkciók (és a sornak nincs vége, hiszen a következő hónapokban érkezik a Syberia 3 és a Dreamfall Chapters is). De mindig jó új belépőket látni a műfajban, és ilyen lesz ezen a héten a német Studio Fizbin fejlesztése, a The Inner World is.

Asposia világa éppen ellenkezője a miénknek. Egy óriási, üres tér, amit végtelen föld vesz körül. Ezen a furcsa helyen él Robert, aki nem éppen az a hős típus – egyszerű zenész, és kicsit együgyű. A világ levegőjét három szélkút biztosítja, csakhogy amikor ezek egyre-másra leállnak, egyszerű főszereplőnk életre szóló kaland közepén találja magát. Összetalálkozik a rejtélyes tolvajjal, Laurával, és a furcsa páros elindul, hogy megmentse a világot.

A sztori öt fejezetre oszlik, nagyon jó hangulatot, okos fejtörőket és sok humort ígér, a játék maga pedig teljes egészében kézzel rajzolt és animált produkció. Kezdőknek sem kell megijedni tőle, mert a fejlesztők többlépcsős segítség-rendszert építettek a játékba, hogy bárki végigjátszhassa – még az is, aki olyan ügyetlen, mint maga Robert.

A The Inner World március 31-én jelenik meg Xbox One-ra, és már előrendelhető az Áruházban, ráadásul 10% kedvezménnyel (nem mintha annyira drága lenne). A kalandjátékok egyre népesebb táborának egyik érdekes tagja lehet, érdemes rá odafigyelni.