Irány a Bunker
dreampage 2016. Sep. 19.

Az élőszereplős, interaktív filmként működő játékok kora, sokáig azt hittük, lejárt. De a Splendy Interactive másképp gondolta – a héten jön a The Bunker, egy durva pszichológiai thriller.

Egy atombunker utolsó túlélőjeként az egyetlen dolog, ami John-t életben tartja, az a napi rutin. Újra és újra ugyanazokat a dolgokat csinálja a bunker mélyén, reménykedve, hogy a külvilág egyszer élhetővé válik. Csakhogy amikor egy riasztó megszólal, John elméje elkezdi megsemmisíteni önmagát. Hallucinál, vagy tényleg halálos veszély fenyegeti a sötét és elhagyatott föld alatti létesítményben?

A The Bunker egy kőkemény thriller, amelyben felfedezhetjük a különböző szobákat és folyosókat, dokumentumokat olvashatunk, és rejtett titkokat fedezhetünk fel, de később a gyorsaságunkra is szükségünk lesz, ahogy John vélt vagy valós rémálmai elől menekül. A főbb szerepekben Adam Brown (A Hobbit), Sarah Greene (Penny Dreadful) és Grahame Fox (Trónok Harca).

Ezek a film-játékok (FMV, avagy Full-Motion Video) az 1990-es években, a CD technológia elterjedésével váltak relatíve népszerűvé, kihasználva az akkor nagynak számító tárhely (~650 MB) lehetőségeit. Igazi klasszikus kevés született, de gyerekkori rémisztgetésre kiváló volt némelyik. Két évtizeddel később ez a műfaj éledhet újjá, ha ez a „játék” jól sikerül. A The Bunker most pénteken, szeptember 23-án jelenik meg Xbox One-ra.