Itt a Final Fantasy IX
dreampage 2019. Feb. 14.

Újabb klasszikus Final Fantasy epizóddal bővült az Xbox One kínálata. A Square-Enix meglepetésszerűen kiadta az eredeti Final Fantasy IX-et, méghozzá Xbox Play Anywhere támogatással, így a játék konzolon és Windows 10-en is játszható.

2000-es megjelenése óta több, mint ötmillió példányban kelt el a Final Fantasy sorozat egyik klasszikus epizódja, a kilencedik rész. Ehhez most hozzájöhet néhány plusz eladás, a japán Square-Enix ugyanis a mai nappal kiadta a Final Fantasy IX nagyfelbontásra húzott változatát Xbox One-ra és Windows 10-re. A játék nem teljes remaster, mindössze az átvezető filmek és a karaktermodellek kaptak HD felbontást, minden más maradt a régiben.

A Final Fantasy IX történetének főszereplői Zidane és Garnet hercegnő, Alexandria trónörököse, akit elrabolnak, hogy aztán az események furcsa láncolata után hihetetlen kalandokba keveredjenek. Az is kiderül – teljesen meglepő módon –, hogy egy sötét erő akarja elpusztítani a világot, úgyhogy a főszereplőkre jóval nagyobb felelősség hárul, mint azt eleinte gondolták.

Szereplőink bizonyos felszerelések használatával új képességeket tanulhatnak, de miután ezek mesterévé válnak, már nincs szükség az adott cuccra sem, vagyis hosszú távon igen sok módon lehet fejleszteni őket. A tárgyakat kombinálva erősebb változatok gyárthatók, a harcban pedig a Trance mód is segíthet, ami szupererős képességekkel ruházza fel a karaktereket.

Az újonnan kiadott játék Xbox Play Anywhere támogatással rendelkezik, vagyis elég egyszer megvenni, és Xbox One-on vagy Windows 10-es PC-n is letölthető és játszható. Az új változat automatikus mentést és hét extra játékmódot tartalmaz, például „nagysebességű” és „harc nélküli” módot is. A kaland során minijátékokban is részt vehetünk, amik további jutalmakat adnak.

Ezzel tehát újabb Final Fantasy epizódnak örülhetnek a rajongók Xbox One-on. További hír, hogy március 26-án jelenik meg a Final Fantasy VII – ez még nem a teljes remake, hanem az eredeti játék HD változata lesz csupán. Áprilisban pedig jön a X/X-2 és a XII: The Zodiac Age remaster. Az FF IX már tölthető az Áruházból 6,400 forintért.