Játékbejelentések Japánból
dreampage 2017. Dec. 11.

Jövőre sem maradunk távol-keleti produkciók nélkül, amint azt az elmúlt néhány hét ékesen bizonyítja. Számos japán játékot mutattak be első ízben a kiadók Xbox One-ra, amik többségéből videókat is kaptunk.

2017 erős év volt játékok szempontjából, de úgy tűnik, jövőre sem fogunk szűkölködni. Japánból is érkeznek a projektek, köztük néhány olyan is, ami még soha nem volt elérhető Xbox platformon. De visszatérnek régi kedvencek is, méghozzá új köntösben. Ideje szemezgetni a szigetországi új bejelentések között.


Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds

Az Another Indie kiadó némileg meglepő bejelentése, hogy jelengenerációs konzolokra érkezik a klasszikus JRPG műfajt megidéző játékuk. Bár PC-re már jövő év elején megjelenik, az Xbox One változatra 2019-ig várnunk kell.


Mega Man 11

Visszatér mindenki kedvenc kék robothőse, aki az új epizódban végre szakít a 8 bites pixel grafikával, és egészen gyönyörű látványvilágot kap. A Capcom igyekszik gondoskodni róla, hogy ne csak a látvány, hanem a játékmenet is kifogástalan legyen. Az első trailer mindenesetre bíztató. További jó hír egyébként, hogy érkezik a Mega Man X Collection is.


Monster Hunter: World

Maradjunk még egy kicsit a Capcomnál. A japán kiadó nyílt világú sorozata első ízben lép Xbox földre. A Monster Hunter: World nagyon látványos és hangulatos új trailert kapott.


Soul Calibur VI

Visszatér a Namco régóta futó verekedős sorozata, Unreal Engine 4 alapokon (mint a Tekken 7), hiszen a legendák soha nem halnak meg. Az új epizódban „epikus sztori mód”, újratervezett harcrendszer és dinamikus csaták várhatók.


Sword Art Online Fatal Bullet

Február 23-án érkezik a Sword Art Online sorozat legújabb tagja, ami szintén debütáns Xbox-on, hiszen ez a széria még nem volt elérhető a Microsoft konzoljain. Egy különleges kiadás is megvehető lesz belőle, exkluzív figurákkal, térképpel és művészeti albummal.


Valkyria Chronicles 4

A Revolution alcímű mellékszál után a Sega fő sorozata is ellátogat Xbox One-ra valamikor 2018-ban. Európa továbbra is lángokban áll, a Föderáció pedig egy utolsó elkeseredett kísérletet tesz a háború befejezésére a Birodalom ellen.


Szépen alakul tehát 2018, és jó látni, hogy a videojátékok őshazájából is egyre több franchise érkezik Xbox One-ra. A játékokról további részleteket a megjelenésükhöz közeledve tudhatunk majd meg.