Játékok Golddal: 2019. január
dreampage 2018. Dec. 20.

Az év egyik legjobb platformere, hivatalos ralizás, sírrablás és afrikai kalandok várják az Xbox Live Gold előfizetőket januárban. Lehullt a lepel 2019 első Games With Gold listájáról.

A Microsoft a szokásoknak megfelelően, a hónap (és az év) végéhez közeledve bejelentette a jövő havi „Játékok Golddal” listát. Az Xbox Live Gold tagok továbbra is négy játékra számíthatnak, két Xbox One, és két kompatibilis Xbox 360 cím került a kalapba.

Az újesztendőt 2018 egyik legmagasabbra értékelt platformerével, a Celeste-tel kezdhetjük. Ennek főhőse Madeline, aki a címszereplő hegy megmászására készül, hogy legyőzze belső démonait. A pixelgrafikás hardcore platformer több, mint 700 képernyőnyi akciót és kétórányi eredeti zenét tartalmaz szuperfeszes játékmenettel. Aztán: január második felében ralizhatunk a WRC 6-tal, a Rali Világbajnokság hivatalos játékában.

Xbox 360-on Lara Croft nyitja az évet a Guardian of Light játékkal. Ez a régésznő egyik legjobb felülnézetes kalandja, játszható kooperatív módban is, kiváló harccal és fejtörőkkel (érdekesség viszont, hogy ismétlődő cím: 2014-ben már szerepelt a Gold kínálatban). Két héttel később pedig Afrikába utazhatunk, és akciózhatunk a Far Cry 2-vel.

A Games With Gold januári menetrendje:

Xbox One:

  • Celeste (január 1-31.)
  • WRC 6 FIA World Rally Championship (január 16-február 15.)

Xbox 360:

  • Lara Croft and the Guardian of Light (január 1-15.)
  • Far Cry 2 (január 16-31.)

A 360 játékok természetesen mind kompatibilisek, Xbox One-on tehát mind a négy cím játszható lesz. Aki további részletekre kíváncsi, vagy szeretne előfizetni Goldra, az mindent megtudhat róla a szolgáltatás hivatalos honlapján. Jó játékot januárra is!