Játékok Golddal: 2019. július
dreampage 2019. Jun. 29.

Négy újabb Games With Gold címmel folytatódik a nyár. A Microsoft bejelentette a júliusi ingyenes darabokat, amik között klasszikus és disztopikus platformer és egy partijáték is akad. Ezekkel játszunk a hetedik hónapban.

Rendhagyó módon, szombaton, a hónap utolsó előtti napján jelentette be a Microsoft, milyen ingyenes játékokra számíthatnak az Xbox Live Gold (és az Xbox Game Pass Ultimate) tagok az év hetedik hónapjában. Bár a nyár derekát inkább a hőség, szerencsésebbek számára a nyaralás határozza meg, aki játékkal szeretné elütni az időt, az is megteheti – négy viszonylag könnyed játékot kapunk, a szokásoknak megfelelően kettőt Xbox One-ra, kettőt pedig Xbox 360-ra.

A sort a Playdead díjnyertes platformere, az Inside nyitja, amely az utóbbi évek egyik leghangulatosabb műfajbeli alkotása. Aztán, hogy vidámabb vizekre evezzünk, érkezik egy multiplayer partijáték a Big Crown: Showdown személyében. Xbox 360-on egy klasszikus retró kalandjátékot, az egyik legjobb Castlevania epizódot kapjuk, majd a Robinson család eseménydús életébe kapunk röpke betekintést.

A Games With Gold júliusi menetrendje:

Xbox One:

  • Inside (július 1-31.)
  • Big Crown: Showdown (július 16-augusztus 15.)

Xbox 360:

  • Castlevania: Syphony of the Night (július 1-15.)
  • Meet the Robinsons (július 16-31.)

Megjegyzés: a Meet the Robinsons játék jelenleg nem érhető el digitálisan a magyar Piactéren, de a Microsoft tájékoztatása szerint ezt július 16-ig minden országban pótolni fogják. A két Xbox 360 játék természetesen kompatibilis, tehát Xbox One-on is játszhatók lesznek.

Akinek még nincs Xbox Live Gold tagsága, de érdekli a szolgáltatás – akár az online multiplayer, az ingyenes játékok vagy a heti kedvezmények miatt – az a https://www.xbox.com/hu-HU/live/gold oldalon mindent megtudhat róla, és fel is iratkozhat rá. Jó játékot mindenkinek júliusban is!