Játékok Golddal: 2020. augusztus
dreampage 2020. Jul. 28.

Annak rendje és módja szerint megkaptuk a következő havi Games With Gold listát. A nyár utolsó hónapja kicsit rendhagyó, hiszen a két Xbox One játék mellett nem, Xbox 360, hanem eredeti Xbox játékok kerültek az ingyenes kalapba.

Augusztusban, aligha meglepő módon tovább folytatódik a Games With Gold (Játékok Golddal) program, aminek keretében az Xbox Live Gold és Xbox Game Pass Ultimate előfizetők minden hónapban ajándék játékoknak örülhetnek. A tagok a jól ismert koreográfia szerint négy játékot tölthetnek le, ám augusztus mégis más egy kicsit, hiszen az Xbox 360-as címek hiányoznak. Helyettük két eredeti Xbox cím került be, amiket a kompatibilitás miatt Xbox One-ra is le lehet tölteni.

Augusztust mindazonáltal a Portal Knights fémjelzi, ami egy színes, jó hangulatú szerep- és építkezős játék, fiatalok és gyerekek számára ideális kaland lehet. Aztán páncélba bújhatunk, hogy városok utcáin és más tájakon püföljük és lőjük egymást a The Balance Inc robotos akciójátékában. Ami a fent említett eredeti Xbox címeket illeti, a nyolcadik hónapot motokrossz és akciódús rombolás fogja kitölteni.


A Games With Gold augusztusi menetrendje:

Xbox One:

  • Portal Knights (augusztus 1-31.)
  • Override: Mech City Brawl (augusztus 16-szeptember 15.)

Xbox:

  • MX Unleashed (augusztus 1-15.)
  • Red Faction II (augusztus 16-31.)


Az elsőgenerációs Xbox címek vonzerejét az is jelentheti, hogy a jelenlegi konzolok extra erejének köszönhetően sokkal nagyobb felbontásban, és magasabb képfrissítéssel futnak – mintha csak HD remasterek lennének. Xbox One-on az eredetihez képest 4x, Xbox One X-en 16x nagyobb pixelszámmal, élesebb textúrákkal és anizotropikus szűréssel játszhatók 60 fps-ben.

Akinek még nincs Xbox Live Gold tagsága, de érdekli a szolgáltatás – akár az online multiplayer, az ingyenes játékok vagy a heti kedvezmények miatt – az a https://www.xbox.com/hu-HU/live/gold oldalon mindent megtudhat róla, és fel is iratkozhat rá. Az Xbox Game Pass Ultimate-ről (aminek része a Gold is) ide kattintva lehet elolvasni minden lényeges információt.