Játékok Golddal: 2020. november
dreampage 2020. Oct. 29.

Távol-keleti lopakodás, őrült lövöldözés, realisztikus háború és egy műanyagba öntött régész kalandjai várnak az Xbox Live Gold és Xbox Game Pass Ultimate tagokra idén novemberben. Megérkezett az új Games With Gold lista.

Ahogy az lenni szokott, a hónap végéhez közeledve a Microsoft kiadta a Játékok Golddal program soron következő havi listáját. És ahogy az is lenni szokott, úgy most is négy játékot kapunk, kettőt az Xbox One, kettőt a korábbi generációk kínálatából.

A sort egy kritikailag elismert, de a játékosok körében kevéssé ismert külső nézetes lopakodós játék nyitja. Az Aragami: Shadow Editionre érdemes odafigyelni, 80 körüli Metacritic pontszámával a műfaj egyik kiemelkedő darabja. Aztán a hónap második felétől támad a Decoy Games single- és multiplayer lövöldözős játéka, a Swimsanity, amelyben a víz alatt kell helyt állni mindenféle ellenfelekkel szemben. A játék nemrég kapta meg a 2.0-ás frissítést, ami új tartalmakat és számos javítást tartalmaz. A korábbi Xbox generációkat először egy nagy Eredeti Xbox klasszikus, a Full Spectrum Warrior képviseli, majd érkezik Indiana Jones, és az ő első LEGO kalandja.

A Games With Gold novemberi menetrendje:

Xbox One:

  • Aragami: Shadow Edition (november 1-30.)
  • Swimsanity! (november 16-december 15.)

Xbox:

  • Full Spectrum Warrior (november 1-15.)

Xbox 360:

  • LEGO Indiana Jones: The Original Adventure (november 16-30.)

Megjegyzés: A LEGO Indiana Jones jelenleg nem érhető el a magyar Store-ban – a Microsoft tájékoztatása szerint ez november 16-ig pótlásra kerül.

Természetesen a fenti játékok a teljes kompatibilitásnak köszönhetően mind letölthetők és játszhatók Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon is. Akinek még nincs Xbox Live Gold tagsága, de érdekli a szolgáltatás – akár az online multiplayer, az ingyenes játékok vagy a heti kedvezmények miatt – az a https://www.xbox.com/hu-HU/live/gold oldalon mindent megtudhat róla, és fel is iratkozhat rá. Az Xbox Game Pass Ultimate-ről (aminek része a Gold is) ide kattintva lehet elolvasni minden lényeges információt.