Játékok Golddal: 2021. január
dreampage 2020. Dec. 22.

Jövőre a megszokott rendszerben folytatódik a Games With Gold program. Horror platformer, zombi apokalipszis, japán verekedés és belső nézetes sci-fi érkezik a folytatásban.

A mai napon a Microsoft közzé tette a szokásos, következő havi Játékok Golddal listát. 2021 januárjában az eddigiekhez hasonlóan négy ingyenes játékot kapnak az Xbox Live Gold és az Xbox Game Pass Ultimate tagok – kettőt az Xbox One, kettőt a régebbi generációk kínálatából. A visszafelé kompatibilitás miatt természetesen az összes játék játszható akár Xbox Series X|S konzolokon is.

A jövő évet a Bandai Namco látványos horror-platformer keveréke, a Little Nightmares nyitja, ami aztán egy újabb japán szörnytömegnek, a Dead Rising Xbox One-ra felhúzott változatának adja át a stafétát. A korábbi generációk is a japán címekről szólnak. Elsőként az Xbox 360-as King of Fighters XIII lesz ingyen letölthető, ami egy minőségi 2D-s verekedős játék, majd nosztalgiázhatunk egy jó adagot az eredeti Xboxra 2004-ben megjelent, belső nézetes sci-fi akciójátékkal, a Breakdownnal.

A Games With Gold januári menetrendje:

Xbox One:

  •         Little Nightmares (január 1-31.)
  •         Dead Rising (január 16-február 15.)

Xbox 360:

  •         King of Fighters XIII (január 1-15.)

Xbox:

  •         Breakdown (január 16-31.)

Akinek még nincs Xbox Live Gold tagsága, de érdekli a szolgáltatás – akár az online multiplayer, az ingyenes játékok vagy a heti kedvezmények miatt – az a https://www.xbox.com/hu-HU/live/gold oldalon mindent megtudhat róla, és fel is iratkozhat rá. Az Xbox Game Pass Ultimate-ről (aminek része a Gold is) ide kattintva lehet elolvasni minden lényeges információt.