Jól megy az Xbox One-nak
dreampage 2016. Oct. 14.

1000%-os növekedés, amerikai dominancia és egyre több aktív játékos – pozitív jelek mutatkoznak az Xbox One háza táján. Néhány érdekes adat a hétvégére.

Úgy tűnik, az Xbox One S bejelentése és megjelenése, illetve a korábbi modellek árcsökkentése kifejezetten jótékony hatással volt a platform sikerére. Amerikában, Európában és Ausztráliában is a korábbiakat jóval meghaladó szintre lépett a konzol, amit néhány érdekes adat szemléltet a leginkább.

  • Harmadik hónapja vezeti az Egyesült Államokbeli konzol eladási listát az Xbox One, az NPD adatai szerint. Július és augusztus után szeptemberben is a Microsoft gépe volt a legkelendőbb.
  • Az 500 GB-os és 1 TB-os Xbox One S típus megjelenésének hetében a konzol eladásai csaknem 1000%-kal, vagyis tízszeresére nőttek az Egyesült Királyságban.
  • Ezek után nem meglepő, hogy szeptemberben az Xbox One volt a legnépszerűbb konzol az öreg kontinens legnagyobb piacán, a Gfk Entertainment UK szerint.
  • Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és a világ több más országában is az Xbox One volt az egyetlen jelen generációs konzol, ami szeptemberben növekedni tudott az előző évhez képest – ez már a Microsoft kommentárja.
  • Az NPD és a Gfk szerint Amerikában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában a Forza Horizon 3 volt a legsikeresebb first-party játék szeptemberben.
  • Az Xbox Live globális használata is sokat nőtt: 57%-kal több aktív (tehát rendszeresen játszó) felhasználó van a rendszerben, mint egy évvel ezelőtt.

A pozitív időszak pedig valószínűleg nem ért véget, hiszen októberben jelent meg a Gears of War 4, boltokba került a FIFA 17-es és a Battlefield 1-es gépcsomag, és idén több komoly játékmegjelenés is lesz még a gépre (Dead Rising 4, Battlefield 1, Call of Duty: Infinite Warfare, Final Fantasy XV stb.). Szóval nem valószínű, hogy az Xbox Live hirtelen kihalna. Az sem árt az Xbox One hírnevének, hogy már több, mint 250 kompatibilis Xbox 360 játék használható a konzolon, amik többsége ráadásul jobban is fut, mint az eredeti platformon. A siker pedig mindenkinek jó, mert a növekvő platform több játékot jelent, amivel csak mi nyerünk. Úgyis rossz az idő, tessék játszani.