Jön a fehér Elite kontroller és Xbox One X
dreampage 2018. Aug. 29.

Nemsokára fehér színben is elérhető lesz az Xbox One X konzol, egy speciális Fallout 76-os gépcsomagban, és az Elite kontroller is kifehéredik – októberben jön a White Special Edition.

Különleges kiadású hardverekkel lepte meg a Microsoft a közönséget így szerda délután. Idén ősztől fehér színben is kapható lesz a jelenlegi legjobb videojáték-irányító, az Xbox Elite kontroller, és megjelenése óta most először ugyancsak fehér (Robot White) színben lehet megvenni az Xbox One X konzolt, mégpedig a Fallout 76-tal együtt.

A konzol alsó borítása egyébként marad fekete, a felső része viszont fehér, így nagyban hasonlít majd a gyönyörű Xbox One S-re. A speciális konzolcsomag egyéb részei változatlanok maradnak. 1 TB-os gépről van szó, hozzá fehér (alap) kontroller, Fallout 76 letöltőkód, 1 hónapos Xbox Game Pass és szintén 1 hónapos Xbox Live Gold trial (próba) jár majd. A fehér X november 14-től érhető el.

Elite kontrollerből is kapunk egy új variánst, mégpedig fehér változatot. A profi kontroller teljes felső része, és a gombok is „kifehérednek”, míg az analóg karok és a gyémánt mintázatú markolat gumírozása marad fekete, ezzel igen gusztusos kontrasztot képezve az eszköz hátulján.

A fehér Elite kontroller képességei megegyeznek a feketével, vagyis cserélhetőek a fém analóg karok és a d-pad, alulra négy kallantyút lehet mágnesesen csatlakoztatni, a ravaszok félúton rögzíthetők. Az Xbox Accessories alkalmazásban átállítható a gombkiosztás, a karok és a ravaszok érzékenysége és holtjátéka, a rezgés erőssége oldalanként és az Xbox gomb fényereje. A fehér Elite a fehér X-nél korábban, már október 16-tól kapható lesz.

Akit további részletek is érdekelnek, tájékozódhat az Xbox.com oldalain:

Xbox One X Robot White Special Edition Fallout 76 Gépcsomag

Xbox Elite Kontroller – White Special Edition

Mindkét új hardver különleges kiadásnak számít, de arról jelenleg nincs információ, hogy csak ideiglenesen lesznek-e kaphatók, és mekkora készletre számíthatunk.