Jövő év elején érkeznek a további Yakuza játékok
dreampage 2020. Dec. 28.

Az RGG Studio bejelentette, hogy már nem is kell sokat várnunk a Yakuza sorozat fennmaradó epizódjaira. Március végéig Xboxon is teljessé válik Kazuma Kiryu története, megérkezik a felújított gyűjtemény és a hatodik rész is.

Az idei The Game Awards rendezvény egyik „eldugott”, mégis fontos bejelentése volt, hogy Xbox konzolokra és Windows 10-re is megérkeznek az eddig hiányzó Yakuza játékok. A Microsoft platformján eddig a Yakuza 0, illetve az első két rész felújított változata (Kiwami és Kiwami 2) hódított, hamarosan azonban megérkezik a többi is.

A fejlesztő japán RGG Studio pontos megjelenési dátumokat is adott az epizódok mellé. Eszerint a további felújított részeket tartalmazó gyűjtemény, a Yakuza Remastered Collection, amelyben a harmadik, negyedik és ötödik rész játszható egyben, már január 28-án megérkezik. A sorozat talán legnépszerűbb része, a Yakuza 6: The Song of Life pedig 2021. március 25-én kerül Xbox platformra.

A legjobb az egészben, hogy mindkét kiadás Xbox Game Pass-ban is debütál, úgyhogy az előfizetőknek meg sem kell venniük, így a teljes sorozat további költség nélkül játszható lesz konzolon és PC-n is. A Yakuza 6 egyébként le is zárja a főhős, Kazuma történetét, hiszen a hetedik rész, az Xbox Series X|S nyitócím Yakuza: Like a Dragon főszereplője és cselekménye már teljesen új.

Ezzel újabb lyukat sikerül betömni az Xbox japán játékkínálatán, a Kazuma rajongók pedig örülhetnek, hiszen ezen a platformon is teljessé válik az összesen hét játékot felölelő saga.