Kampánybővítmény érkezett a Gears 5-höz
dreampage 2020. Dec. 16.

Gears 5: Hivebusters címmel megérkezett a The Coalition akciójátékának első kampánybővítménye, ami háromfős kooperatív móddal és jó néhány órányi új akcióval egészíti a már egyébként is rendkívül tartalmas lövöldözős játékot.

Afféle karácsonyi meglepetésnek is tekinthetjük, hiszen nem volt előre bejelentve: a The Coalition egy teljes értékű bővítményt készített a Gears 5 kampányához, amelyet egyedül vagy kooperatív módban is végigjátszhatunk.

A Gears 5: Hivebusters története a Scorpio Squad-ra fókuszál. Lahni, Mac és Keegan trióját az alapjáték Escape módjában ismerhettük meg. Akkor különböző sáskafészkekből kellett elmenekülniük, most viszont komolyabb feladatot kapnak. A három nem mindennapi katonát Victor Hoffman bízza meg egy cseppet sem szokványos küldetéssel, amelynek sikere elpusztíthatja a Swarmot, és az egész háború kimenetelére hatással lehet.

A helyszín a Galangi-szigetek, ahol veszélyes lávafolyamok, sűrű dzsungel és kietlen sivatagok váltják egymást. A Swarm mellett itt bukkan fel először a Wakaatu, egy új, halálos ragadozó, amely szintén harcosaink vérét akarja. Természetesen hőseink sem védtelenek – mind megkapják az Escape módban megismert Ultimate képességeiket, így ezeket is használhatjuk a kaland során.

További tudnivalók a kampánybővítményről:

  • Akár háromfős kooperatív mód, osztott képernyőn vagy online
  • 16 új achievement 210 Gamerscore értékben
  • Teljes körű Xbox Series X|S optimalizáció gyors töltési időkkel, Quick Resume és VRR támogatással, Series X-en 4K HDR 60 fps-ben

A Gears 5: Hivebusters beszerezhető a Microsoft Store-ból PC-re és Xbox konzolokra, de része az Xbox Game Pass Ultimate-nek is, így aki rendelkezik ilyen tagsággal, máris játszhat vele. Ezzel egy időben megérkezett a tizenkettedik frissítés a Gears 5-höz. Aki ennek részleteire kíváncsi, az a fejlesztők honlapján elolvashatja a teljes változáslistát.