Káosz Deponián
dreampage 2017. Nov. 30.

Újabb point ’n click kalandjátékkal örvendeztet meg bennünket a Mikulás, pontosabban a Daedalic Entertainment. Jövő héten Xbox One-ra érketik a Chaos on Deponia, egy kézzel rajzolt ügyefogyott hős második története.

Bár a Chaos on Deponia egy sorozat második része, valójában önálló történet, így születhetett meg a döntés, hogy az előzményeket nem ismerő konzolos játékosok számára is elérhetővé tegyék. A döntést tett követte, a humoros kalandjáték jövő héten landol az Xbox Áruház virtuális polcain.

Főhősünk Rufus, aki – fogalmazzunk diplomatikusan – nem egy lángelme. Legnagyobb baja azonban nem ez, hanem hogy egy szemétlerakóként funkcionáló bolygón, Deponián él, a legfelsőbb tanács pedig úgy döntött, ideje ezt az egészet megsemmisíteni. Egyetlen cél maradt csupán, elmenekülni a planétáról, ám ezt könnyebb mondani, mint megtenni. A meneküléshez szükséges biztonsági kódok ugyanis Goal, a szépséges android agyában vannak, az ő személyisége viszont egy szerencsétlen baleset következtében három részre szakadt. Megindul hát a versenyfutás a túlélésért egy őrült, és szokás szerint vicces kalandban.

A játék során több helyszínt is bejárunk, új és – aki PC-n játszott az előzménnyel – ismerős karakterekkel futunk össze, na és persze logikai feladatok garmadáját oldjuk meg. A mostanában reneszánszát élni látszó műfaj tehát újabb érdekes taggal gazdagodik Xbox One-on, méghozzá jövő hét szerdán, december 6-án.