Képek és hírek a Gamescomról
dreampage 2016. Aug. 17.

Nagy standdal és sok-sok játékkal képviselteti magát a Microsoft az idei Gamescom rendezvényen, illetve előtte megtartották saját kis rajongói eseményüket is. Galéria az Xbox részlegről.

Nemcsak az őszi és a jövő tavaszi legfontosabb Xbox exkluzívok vannak kint a Gamescomon (ReCore, Forza Horizon 3, Gears of War 4, Dead Rising 4, Halo Wars 2, Sea of Thieves), de a Microsoft szokásához híven egy halom indie játékot is kivitt a show területére. A három éves ID@Xbox program egyébként is mérföldkövet ért el, ugyanis most már több mint ezer fejlesztő dolgozik Xbox One és Windows 10 játékokon ennek a programnak a keretében. A Gamescom előtt akadt néhány más kisebb hír is az Xbox világával kapcsolatosan.

  • Jól fordul rá az őszi szezonra az Xbox One: júliusban a Microsoft konzolja volt a legnépszerűbb konzol az Egyesült Államokban, az NPD adatai szerint. További kellemes hír, hogy az Xbox One S megjelenése után 75%-kal nőttek az Xbox One eladások az Egyesült Királyságban.
  • Windows 10-re is kiterjesztik a Game Preview programot. Ezentúl számítógépen is lehetőség lesz a készülőfélben játékokat kipróbálni, az első ilyen cím az Everspace lesz valamikor a közeli jövőben.
  • PC-k is használhatják az Xbox Wireless protokollt. Az Xbox One és az irányítók által használt, nagy sávszélességű, a Bluetooth-nál alacsonyabb válaszidejű protokollhoz eddig Xbox One konzolra, vagy Xbox Wireless Adapterre volt szükség. A jövőben azonban megjelenhetnek olyan számítógépek, amikbe ez már alapból be van építve, sőt, a későbbiekben az alaplapokba is integrálni fogják az Xbox Wireless technológiát. Az első ilyen PC a Lenovo Ideacentre Y710 Cube. Ez egyébként azt is jelenti, hogy az ilyen PC-k minden, Xbox One-hoz készült kiegészítővel tudnak működni (például kormányok).
  • Több Xbox One játék előrendelése is megnyílt a napokban. Ilyen például a Dead Rising 4, amihez ráadásul előrendelői extrák is járnak – két bazinagy ököl, amivel feldolgozhatjuk a sok ránk támadó zombit… de lesznek a játékhoz bolti extrák is. Szintén előrendelhetővé vált a BioShock: The Collection (16,990 Ft), a PES 2017 (14,990 Ft) és a Dragon Ball Xenoverse 2, ez utóbbi mindjárt kétféle csomagban.

Jöjjenek akkor a képek az Xbox standról, ahol kalózok, Xbox One S konzolok, indie produkciók, de legfőképp sok-sok Xbox One játék várja a kilátogatókat egész héten.