Két játékkal bővül az Xbox Game Pass
dreampage 2018. Aug. 10.

Ma tényleg Bethesda-nap van, hiszen nemcsak elkezdődik a 2018-as QuakeCon, de az id Software két lövöldözős játékával bővül az Xbox Game Pass kínálata is. Jön a DOOM és a RAGE.

A mai naptól (vélhetően az esti óráktól) kezdődően az Xbox Game Pass előfizetők két további játékot tölthetnek le, és játszhatnak korlátlanul, vagy vehetnek meg kedvezményesen. A legendás id Software két lövöldözős játéka, a 2016-os DOOM (Xbox One) és a RAGE (Xbox 360) kerül a havidíjas tagság kalapjába.

Az időzítés nem véletlen – épp tegnap kezdődött a 2018-as QuakeCon rendezvény, amely ma, illetve a hétvégén ér csúcspontjára, több Bethesda játékból is kapunk új videókat és információkat. Xbox Live-on egyébként ebből az alkalomból akció is van, a kiadó sok játéka olcsóbban vehető meg, érdemes ezt is megnézni. A Game Pass tagok pedig két új játéknak örülhetnek.

A RAGE 2011-ben jelent meg Xbox 360-ra, az id Software akkori legnagyobb dobásának számított. Egy poszt-apokaliptikus világban játszódó FPS mutánsokkal, bandaháborúkkal, ötvözve a nyílt világ és a lineáris küldetések, illetve a fegyveres és járműves harc különböző elemeit. A játék grafikailag is a konzol egyik legjobbja volt, 60 fps látványvilágára a mai napig nem lehet panasz. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően Xbox One-ra is letölthető.

A DOOM pedig a legendás sorozat 2016-os újjáélesztése és újraértelmezése, nem is kell bemutatni senkinek – a mai napig az egyik leglátványosabb és legizgalmasabb FPS, elképesztő 4K/60 fps grafikával, összetett pályákkal, rengeteg démonnal és szinte tökéletesre hangolt irányítással. A játék úgy lett a modern kor egyik legjobbja, hogy közben sikerrel maradt a gyökereinél is. Mindenkinek nagyon ajánlott a kipróbálása.

A két játék a ma esti, legkésőbb a holnap reggeli óráktól lesz elérhető Xbox Game Pass tagsággal, csatlakozva így a többi augusztusi belépőhöz. A szolgáltatásra továbbra is 14 napos próbaidőszakkal lehet feliratkozni annak, akinek még nem volt, vagyis két hétig minden további nélkül kipróbálhatóak ezek a címek is. Részletek és a teljes játékkínálat a hivatalos honlapon tekinthető meg. Jó játékot!