Killer Instinct: Shadow Lords infók, képek, videó
dreampage 2016. Aug. 18.

A Gamescomon végre teljes valójában bemutatkozott a Killer Instinct legnagyobb egyjátékos módja. A Shadow Lords egy teljesen új kaland, ami szerepjátékos elemekkel bővíti a verekedős játékot.

Az Iron Galaxy végre lerántotta a leplet a Killer Instinct Shadow Lords játékmódjáról, amit leginkább úgy lehet elképzelni, mint a verekedős játékok és RPG-k keresztezését. Az egyjátékos kaland lényege, hogy egy háromfős csapattal legyőzzük Gargos seregeit, majd végül magát a főgonoszt is. Egy világtérképen válogathatunk a küldetések közül, amik más-más ellenfeleket küldenek ránk, a jól ismert KI szereplő klónjait, különböző extra képességekkel és módosítókkal. Közben váratlan események is történnek, amiket ha nem akadályozunk meg, Gargos még nagyobb erőre tesz szert, így a játék végén még nehezebb lesz legyőzni őt. Közben persze mi is fejlődünk: összegyűjtött pénzből, kincsesládákból és más forrásokból különböző extrákra, segítőkre, boostokra és meccs közben felhasználható tárgyakra tehetünk szert, amikkel erősíthetjük az egyes karaktereket vagy az egész csapatot.

Az előrehaladás megkönnyítése érdekében itt is vásárolhatunk különféle csomagokat (valódi pénzért vett KI Aranyból, vagy a játék során összegyűjtött Astral kövekből), amelyek RPG rendszer szerint, különböző ritkasági fokozatú tárgyakat adnak. A halál végleges, ha egy karakterünket kiütik, akkor már csak ketten maradnak, és így tovább. Bizonyos küldetéseket csak bizonyos szereplők teljesíthetnek, a történetet pedig átvezetők, a szereplők egymás közötti kommunikációja és más események gördítik majd előre. Mindezt háromféle nehézségi szinten (Normal, Challenging, Godlike) játszhatjuk.

De nemcsak ezt tartalmazza majd a frissítés, hanem ezzel együtt új dolgokat is kapunk:

  • Új pálya: Astral Plane
  • Minden karakter számára megnyitható „Mimic” skin
  • Több mint 100 megnyitható tárgy
  • Jago véglegesen ingyenes karakterré válik mindenki számára
  • New Game+ mód
  • Színek és kiegészítők Omen és Shadow Jago számára
  • Új multiplayer játékmód, amiben a Shadow Lords tárgyait és extráit használhatjuk
  • Új megnyitható „shader” effektek a karakterek részére

További nem mellékes részlet, hogy a Shadow Lords cselekménye mindig más és más irányba halad, elágazó a történet, és a befejezése is változó attól függően, kikkel mit és hogyan teszünk. Akkor is kapunk egy befejezést, ha elbukunk, és lesz egy „globális” befejezése is a sztorinak. Ha sikerül legyőzni Gargost, akkor a következő végigjátszáskor őt magát is betehetjük a csapatba.

A Shadow Lords mód ingyenes letöltés lesz, pontosabban a Season 3 része, tehát nem kell külön fizetni érte annak, akinek ez megvan. Az új játékmód a jövőben is bővülhet további tárgyakkal és extrákkal, vagyis idővel egyre nagyobb készletből gazdálkodhatunk majd.

Végezetül a legfontosabb: a Shadow Lords mód szeptember 20-án jelenik meg.