Kingdom Come: X-en lesz a legszebb
dreampage 2018. Jan. 11.

A jövő hónapban érkező középkori szerepjáték Xbox One X támogatást kap, a fejlesztők pedig elmondták, hogy ez lesz a legszebb konzolos verzió. Jobb felbontásra és effektekre is számíthatunk.

Hosszú évek óta áll fejlesztés alatt a Warhorse középkorban játszódó nyílt világú szerepjátéka, a Kingdom Come: Deliverance. A játékot teljesen élethűnek szánják: nem lesz benne semmiféle mágia vagy egyéb fantasy elem, a harc, a karakterfejlesztés és a különböző tárgyak is a lehető legmagasabb fokú történelmi hűséggel készültek. A főszereplő Henry, egy kovács fia, aki belekeveredik egy véres polgárháború örvényébe. Családját lemészárolják, ő pedig katonának áll, hogy bosszút álljon.

Hogy milyen lesz maga a játék, az majd csak februárban derül ki, a fejlesztők viszont már most elárulták, hogy az Xbox One X lesz a legszebb konzolos verzió. Tobias Stolz-Zwilling, a Warhorse PR menedzsere a Wccftech-nek adott interjújában részletezi az X változat előnyeit:

  • 1440p felbontás (Xbox One-on 900p)
  • A legmagasabb minőségű bevilágítás (global illumination)
  • Részletesebb és jobb minőségű árnyékok
  • Jobb fényeffektek
  • Nagyobb látótávolság és részletesebb távoli objektumok (LOD)

A fejlesztők persze ettől függetlenül minden platformból megpróbálják kihozni a maximumot. A jó hírek mellé jutott egy rossz is: mivel a Kingdom Come a CryEngine 3.8.6 grafikus motort használja, és ez nem támogatja a HDR-t, így ez egyik platformon sem lesz elérhető.

A Kingdom Come: Deliverance február 23-án jelenik meg Xbox One-ra. A látvánnyal ezek alapján biztos nem lesz komoly gond, így már csak abban reménykedhetünk, hogy tartalmában és játékmenetében is hozza azt, amit ígér: egy élethű, hangulatos középkori kalandot.