Kingdom Hearts III trailer és hírek
dreampage 2017. Jul. 18.

Múlt hétvégén rendezték a szokásos D23 fesztivált a Disney rajongóknak, ahol játékokról, így a Kingdom Hearts III-ról is szó esett. Új trailert kaptunk, és kiderült néhány apróság is a játékkal kapcsolatban.

A Kingdom Hearts rajongók évek óta várják a harmadik rész megjelenését. Az új epizód azért is érdekes, mert ez lesz az első játék a sorozatban, ami Xbox One-ra is megjelenik. A hétvégén megrendezett D23 Expón a játék rendezője, Tetsuya Nomura néhány részletet is fellebbentett a jövőre érkező szerepjátékról, az új trailerből pedig az is kiderül, hogy sok más Disney karakter és világ mellett a Toy Story is szerepelni fog benne.

Nomura az IGN-nek adott interjújában azt is elmondta, hogy nem Sora lesz a játék egyetlen játszható karaktere. Azt nem árulta el, ki lesz a másik, de mindenképp irányíthatunk valaki mást is az eddig megismert főhősön kívül. Szó esett a harcrendszerről is. Kiderült, hogy egyszerre több, mint két társsal együtt is harcolhatunk, így többé nem kell válogatnunk a lehetséges csapattársak között. A harmadik részben ezáltal már nem szerepel a Dimension Link (D-Link) rendszer sem. Nomura szerint ez korábban egy kompromisszum volt, amire többé nincs szükség.

Az újságírók arra is rákérdeztek, van-e rá esély, hogy a korábbi Kingdom Hearts játékok gyűjteményes HD kiadásai Xbox One-ra is megjelenjenek. A rendező ugyan nem zárkózik el ettől, ez mégsem valószínű. Nomura ugyanis nem biztos benne, hogy a nyugati piacokon is van elég érdeklődés a sorozatra, és mivel az Xbox Japánban gyakorlatilag nincs jelen, így nem is foglalkoznak vele. Ha a harmadik rész elég sikeres lesz a platformon, akkor talán.

Megjelenési időpont sajnos még közelítőleg sincs – annyi viszont biztosnak tűnik, hogy a Kingdom Hearts III 2018-ban már tényleg megjelenik Xbox One-ra.