Kipróbálható a Spacebase Startopia
dreampage 2021. Jan. 06.

Foglalj helyet, Parancsnok: megérkezett a Realmforge Studios sci-fi stratégiai játékának előzetes verziója, amely akár ingyen is kipróbálható Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon. Ideje űrállomást építeni!

Az elsősorban stratégiai játékokra szakosodott Kalypso Media következő játéka a világűrbe kalauzolja a játékosokat, ahol egy komplett űrállomás felépítése, bővítése és nyereséges üzemeltetése lesz a feladat. A Realmforge Studios által fejlesztett Spacebase Startopia tavasszal jelenik meg végleges változatában, de a Game Preview programnak hála Xbox konzolokon már elérhető.

A játék egy nagyjából tíz órás, teljes szinkronnal ellátott kampányt tartalmaz, amelyben a Startopia űrállomást kell felvirágoztatni, és vonzó turistacélponttá tenni a változatos idegen lények szemében. Három fedélzet igényel figyelmet: az alsó szint, a Sub Deck ad helyet a létfontosságú rendszereknek és gépeknek, illetve az energiaellátásnak. A középső szint, a Fun Deck tartalmaz minden látványosságot a turisták számára, itt az a feladat, hogy minél változatosabb és izgalmasabb szórakozást kínáljunk. A legfelső szint, a Bio Deck fontos erőforrásokat állít elő a túléléshez. A három emelet egyidejű menedzselése változatos és jópofa kihívást jelent majd.

A hatalmas űrállomáson persze nem egyedül ténykedünk, így a versenytársakra is oda kell figyelni. Ideje szabotálni az ellenfelek gazdaságát, vagy robotokkal támadni rájuk, amit persze ők is megtehetnek. Békésebb vezetők az együttműködésre és a kereskedelemre összpontosíthatnak. Végezetül az űrkalózokra is figyelni kell, akik időnként maguknak akarják megszerezni az űrbázist.

A nagyszabású kampány mellett a Spacebase Startopia szabadon konfigurálható sandbox módot, illetve kooperatív és egymás elleni online multiplayert is kínál, amit akár négyen is nyomhatnak.

Előzetes verzióként a Spacebase Startopia természetesen még nem teljes, így előfordulhatnak benne tartalmi hiányosságok és különböző programhibák is. Ez azonban ne tántorítson el senkit: aki megveszi, az később automatikusan megkapja a frissítéseket és a teljes változatot is. Óvatosabb űrparancsnokok a játék ingyenes próbaverzióját is letölthetik. Az ígéretes produkció Xbox Series X|S optimalizációval rendelkezik, 4K felbontással és Smart Delivery támogatással.