Komoly frissítést kapott az Astroneer
dreampage 2018. Jan. 04.

Elhagyta a pre-alpha állapotot, és teljesen új játékelemekkel gazdagodott a System Era űrhajós, felfedezős játéka. Bár a végleges megjelenés még messze van, most egy nagy lépést tettünk felé.

Az egyik legérdekesebb jelenleg is készülő cím a System Era által fejlesztett űrhajós, építkezős, felfedezős játék, az Astroneer, ami jó ideje van már az Xbox Game Preview programban. A sci-fi univerzumot bizonyos Minecraft elemekkel és procedurális generálással ötvöző játék máris sok dicséretet kapott mind a sajtó, mind pedig a játékosok részéről. A virtuális űrhajósok most egy komolyabb frissítésnek örülhetnek. Megérkezett a Research Update, amely a játék 0.5-ös verziója, ezzel kikerült a pre-alpha állapotból, és hivatalosan is alfában folytatja pályafutását.

A fejlesztők egy hosszú fórum bejegyzésben részletezik az új frissítést, ami fenekestül forgatja fel az eddigi építkezős játékmenetet. Eszerint a játék teljes kutatás-fejlesztési rendszere megújul, és a korábbihoz képest eltérő (vélhetően egyszerűbb) módon nyithatunk meg tervrajzokat, és fejleszthetünk ki új modulokat.

Megjelentek a játékban a Byte-ok, ezekkel lehet megnyitni a tervrajzokat. Minél több dolgot fejlesztünk ki a szintén megújult Kutatási Kamrában (Research Chamber), annál több Byte-ot szerzünk. A kifejleszthető tárgyak és erőforrások listája folyamatosan bővülni fog. Szintén újdonság a Katalógus, amit a hátizsákból érhetünk el, ezen keresztül lehet megnyitni az új tervrajzokat.

A fentieken túl is sok változás van a játékban. Megváltozott például az elektromos hálózatok működése, új színeket kaptak az erőforrások, csiszoltabbá vált a kezelőfelület, de bekerült egy új gyakorló mód és egy komplett új soundtrack is, vadonatúj zenékkel.

A közeljövőre is vethetünk egy pillantást, a System Era ugyanis további bővítéseket ígér:

2018. első negyedéve:

  • Átalakított, logikusabb bázisépítés
  • Új időjárási viszonyok és veszélyek a bolygók felszínén

2018. második negyedéve:

  • Research 2.1 – Tovább csiszolt és fejlesztett játékelemek
  • Terrain 2.0 – Új bolygótípusok, környezetek, barlangok stb.
  • Dedikált szerverek

Az Astroneer egyre összetettebb és nagyobb kalanddá válik tehát, úgyhogy akit érdekel az űr felfedezése, és akár kooperatívan is játszana, annak mindenképp érdemes kipróbálni. A játék továbbra is a Game Preview keretein belül marad – hogy mikor érkezik az 1.0-ás változat, azt egyelőre nem tudni.