Last Encounter bejelentés
dreampage 2018. Jan. 11.

Új twin-stick shooter a láthatáron, amelyben az emberiséget kell megmenteni az idegen inváziótól, ezúttal azonban némi roguelike és kreatív csavarral a főszerepben. Érkezik a Last Encounter.

Kétkaros lövöldözős játékokkal lassan Dunát lehet rekeszteni – na, nem mintha ez baj lenne. Egy nagyon könnyen érhető és kezelhető, látványos, szórakoztató műfajról van szó, amelyben az örök klasszikus Geometry Wars 2 után is bőven van élet. Xbox One-ra is születtek már gyöngyszemek, 2018 második negyedévében pedig remélhetőleg egy újabbal gazdagodunk.

A horvát illetőségű Exordium Games új játéka, a Last Encounter ismerős feladat elé állít: meg kell menteni az emberiséget az idegenek támadásától. Ezt megtehetjük egyedül vagy helyi négyfős kooperatív módban is – az innováció nem itt van, hanem a fegyverek fejlesztésében kell keresni. A roguelike rendszerű (vagyis minden halál után elölről kezdjük a kalandot) játék során fegyver komponenseket tudunk gyűjteni, ezekből az elemekből pedig tetszőleges kombinációkat állíthatunk össze. Így mindenkinek teljesen egyedi fegyverzete lehet – a lövések gyakorisága, ereje, a lövedékek röppályája, színe stb. mind változik az összeállított komponensek alapján. Ez, és a mindig kiszámíthatatlan játékmenet remélhetőleg új színt visz a műfajba.

A fejlesztők azt ígérik, hogy bár a Last Encounter a kooperatív játékra épül, a szóló játékosok sem lesznek hátrányban. A bejelentés mellé trailert is kaptunk.

A Last Encounter 2018 második negyedévében (április-június) jelenik meg Xbox One-ra. A bétára már lehet jelentkezni a lastencounter.com oldalon. Reméljük, nem ez lesz az utolsó találkozás.