Le Mans E-Sport bajnokság indul
dreampage 2018. Jun. 19.

A Le Mans-i 24 órás autóverseny szervezői a virtuális arénába viszik a legendás esemény hangulatát. Augusztusban hivatalos Le Mans E-Sport bajnokság indul, amelynek döntője a jövő évi versennyel egy időben lesz.

Az ACO (Automobile Club de l'Ouest), a legendás Le Mans-i 24 órás autóverseny szervezője bejelentette, hogy új e-sport bajnokság veszi kezdetét, amelynek partnerei az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség), a Microsoft, a Motorsport Network és a Glory4Gamers. Az új bajnokság végigkíséri az FIA WEC (World Endurance Championship) helyszíneit, és a Forza Motorsport 7 játékban zajlik majd.

Maga a bajnokság augusztusban, a Silverstone-i WEC futammal egy időben indul. Profi és amatőr játékosok egyaránt indulhatnak rajta, egy sor selejtezőben lehet majd részt venni, amikből kikerülve a legjobbak valós helyszíneken versenyezhetnek a komolyabb díjakért. A bajnokság döntője a 2019-es 24 órás versenyen, Le Mans-ban lesz megtartva. Itt már nem csak Forza játékosok, hanem valódi pilóták ellen is meg kell mérkőzni, az ígéretek szerint.

Az e-sport bajnokság indításának oka logikus: egyre több fiatal követi a WEC futamait, és a közösségi média is egyre nagyobb szerepet játszik a versenysorozat népszerűsítésében. A következő lépés a videojátékok világa, amihez a szervezők a Forza Motorsport 7-et választották, ebben a játékban ugyanis szerepel a legtöbb WEC pálya és versenyautó.

A bajnokságban részt vesz Fernando Alonso e-sport csapata, az FA Racing is.

A Le Mans E-Sport világbajnokság részleteit augusztus 18-án, a Silverstone-i WEC futam napján hozzák nyilvánosságra. Az összes részlet és a regisztráció megtalálható lesz a bajnokság honlapján. Nem véletlen, hogy a Forza Motorsport 7-be egyre több e-sport funkciót építenek. Aki gyakorolni szeretne, az alábbi linken megtalálja a játékot. Xbox One és Windows 10 játékosok is nevezhetnek.