Leállnak a Fable Fortune szerverek
dreampage 2020. Feb. 03.

Egy hónap múlva, március elején lekapcsolják a legutóbbi Fable játék szervereit. A mellékszálként működő free-to-play kártyajáték már most sem elérhető az Áruházban, és csomagokat sem lehet venni hozzá.

Amikor a Microsoft 2016 elején bezárta a Lionhead Studios-t, a fejlesztés alatt álló projektek közül egyedüliként a Fable Fortune menekült meg, amelyet az egykori alkalmazottakból verbuvált Flaming Fowl Studios és a Mediatonic csapata érlelt tovább. Az Xbox One és PC exkluzív cím egy ingyenesen játszható kártyajáték a Fable világában – a pakli kijátszásával karaktereket, hősöket és gonosztevőket helyezhettünk a játéktérre, akik aztán megküzdöttek egymással. A Fable sorozat legutóbbi tagja több, mint két éven át működött, 6 új karaktert mutatott be több, mint 30 évaddal és eseménnyel.

Mindez viszont már múlt idő, a játékot ugyanis leszedték az Áruházból, és közölték, hogy március 4-én a szervereket is lekapcsolják. Akinek még van kinyitandó csomagja, az március folyamán kinyithatja őket, de újabb pakkokat nem lehet vásárolni. A szerverek leállítása után mindennemű támogatás megszűnik, a telepített játék pedig csak offline módban lesz használható.

Ezzel egy újabb exkluzív játéknak inthetünk búcsút, de a Fable sorozatnak elvileg nem. A pletykák szerint a Playground Games fejleszti a következő epizódot, ami egy nyílt világú szerepjáték lesz Xbox One-ra, Series X-re és PC-re.