Legendás Final Fantasy játékok Xbox One-ra
dreampage 2018. Sep. 14.

A következő hónapokban a Final Fantasy sorozat legnépszerűbb részei megjelennek Xbox One-ra, jelentette be a Square-Enix. JRPG legendákkal gazdagodik a Microsoft platformja, összesen hat cím érkezik.

Az Xbox One egyre növekvő japán támogatása kézzelfogható, gyakorlatilag hetente érkeznek új játékok és bejelentések a távol-keleti kiadók részéről. A folyamat következő állomásaként most a Square-Enix jelentette be, hogy az előttünk álló időszakban nem kevesebb, mint 6 Final Fantasy játékot hoznak el Xbox One-ra, illetve ezek közül egy már el is érhető. 2019-ben a japán szerepjátékok kedvelői a fejüket kapkodják majd, de még idén is kapunk egy kis varázslatot.

Final Fantasy XV Pocket Edition HD | Megjelent

Ez a játék már el is érhető Xbox One-ra, és tulajdonképpen a nagy Final Fantasy XV aranyos társjátékaként szolgál, gyerekes karakterekkel, egyszerűbb látványvilággal, módosított kamerával és harcrendszerrel, egy kicsit a régi FF játékok szellemében.

A történet szerint Lucis és Nilfheim békét kötöttek, a koronaherceg pedig elveszi feleségül Lady Lunafreyát. Apja, Regis király viszont elküldi még egy utazásra, amiről kiderül, hogy nem is olyan veszélytelen, mint az elsőnek tűnik…

World of Final Fantasy Maxima | 2018. november 6.

Vadonatúj belépő az Xbox világában, a World of Final Fantasy-vel mindenki megismerheti a legendás sorozat világát és hőseit. Ebben a játékban két testvér, Reynn és Lann kalandoznak Grymoire hatalmas tájain, és fedezik fel a múltat és a jövőt egyszerre. A stilizált látványvilágú játékban különböző lényeket lehet elkapni és nevelgetni, de persze klasszikus JRPG akcióban se lesz hiány.

Final Fantasy VII | 2019

A sorozat valószínűleg leghíresebb tagja, a Final Fantasy VII is Xbox One-ra jön 2019-ben. A kaland Midgar városában kezdődik, amit a Shinra Company tart ellenőrzése alatt. Csakhogy van egy lázadó csoport, az Avalanche, amely felrobbantja a cég egyik Mako reaktorát. A játék főhőse, Cloud is érintett ebben, és mint egykori Shinra elitkatona, az ő döntésein áll vagy bukik, hogy a világ felszabaduljon az elnyomás alól.

A Final Fantasy VII jelentette talán a legnagyobb lépést a sorozat történetében, a legtöbb rajongó talán ezt az epizódot jelölné meg, mint a legkedvesebb emlékét. Ezt hamarosan mindenki újraélheti, illetve akinek kimaradt, az most Xbox One-on pótolhatja.

Final Fantasy IX | 2019

Egy újabb klasszikus, és nagyon kedves epizód, amely Gaia fantasy világában játszódik, ahol emberek és emberszerű állatok élnek egymással békében – legalábbis többé-kevésbé. A játék nyilván a kevésbé békés időszakot öleli fel, több nemzet, így Alexandria, Lindblum, Burmecia, és Cleyra szembenállását mutatva be. A sztori úgy kezdődik, hogy Alexandria tizenhat éves hercegnőjét elrabolják, aztán kezdetét veszi egy színes és tartalmas kaland.

Final Fantasy X és X-2 Remastered | 2019

A Final Fantasy X annak idején szintén generációs ugrást jelentett a sorozat számára, és jövőre ezt, illetve folytatását egyben, remaster formájában kapjuk meg Xbox One-ra.

A Final Fantasy X főhőse Tidus és Yuna, akik Spira világát próbálják megmenteni a pusztulástól. A folytatás ugyanebben a világban játszódik, persze új mellékszereplőkkel és kalandokkal kiegészülve, egy másik korszakban.

A két játékot a Square-Enix a „modern elvárásoknak megfelelően” újítja fel, tehát ráncfelvarrott grafikára, és ha minden jól megy, némi játékmeneti finomításra is számíthatunk, valamikor jövőre.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age | 2019

A sokak által nagy becsben tartott tizenkettedik epizód is teljes értékű remastert kap Xbox One-on, a kiadó szerint szebb és jobban játszható lesz, mint valaha. A The Zodiac Age alcímű kiadás az eredeti FF XII-n javított sokat, így ez a felújítás lesz a játék végső változata.

Dalmasca királyságában járunk, amelyet megszállt a gonosz Archadian Birodalom. Ashe hercegnő, a trón egyetlen várományosa elhatározza, hogy felszabadítja országát. Ebben szövetségesre is talál Vaan személyében, aki a háborúban vesztette el a családját.

A Final Fantasy XII felújított grafikát, átalakított harc- és job rendszert kap. A Square-Enix leírása alapján soha ilyen szép nem volt a játék, és nem is szólt ilyen jól.

A World of Final Fantasy Maxima kivételével pontos megjelenési dátumokat sajnos nem közölt a kiadó, de az biztos, hogy 2019-ben JRPG-k egész sorára számíthatunk Xbox One-on. Az év ráadásul egy másik Square-nagyágyúval, a Kingdom Hearts III-mal indul, ami már januárban itt lesz, így a műfaj rajongói végre tényleg otthon lesznek a Microsoft konzolján.