Little Triangle: Super Meat Boy nyomában
dreampage 2018. Jan. 12.

Több, mint két év fejlesztés és csiszolás után jelenik meg a Little Triangle, amely bizonyosan megdolgoztatja majd idegeinket. Hardcore platformer egyenesen Sanghajból.

Nem minden nap esik meg, hogy Kínából érkezik indie játék – sőt, pontosabban még soha nem történt ilyen. Jövő hónap elején viszont ennek örülhetünk, mert Xbox One-ra és Windows 10-re is megérkezik a Little Triangle, egy szinte tökéletesre csiszolt, a Super Meat Boy nyomdokain haladó platformer, kőkemény játékmenettel, azonnali respawn mechanikával, több játékmóddal és kismillió pályával.

Sheng Ding, a játékot fejlesztő Dreamoji vezetője elmondása szerint a játékot évekig csiszolták, hogy mindig jobb legyen. Az irányítás, a pályatervezés elsőbbséget élvezett minden mással szemben, de ugyanilyen fontos a 60 fps grafika és a karakterek, ellenfelek, mozgó platformok fizikája is. Háromszög alakú főhősünkre több, mint 60 skint nyithatunk meg, a kampányban pedig van egy csomó NPC, hatalmas főellenség és sok minden más.

A nagyon sok tesztelés közben Dingék arra is rájöttek, hogy a kampány mellett multiplayer se lenne rossz, úgyhogy még egy offline Battle Royale mód is bekerült egyedi pályákkal. A kampány is játszható helyi kooperatív módban négy fő számára, vagyis ez egy igazán jó partijátéknak tűnik.

A Little Triangle az ID@Xbox program keretében jelenik meg, méghozzá Xbox Play Anywhere támogatással, így elég lesz egyszer megvenni, és Xbox One-ra és Windows 10-re is letölthetjük. A játék egyébként rendszeres szereplője volt az ID@Xbox bemutatóknak, és a játékosok között az egyik legnépszerűbb darab volt. Hogy tényleg ennyire jó-e, kiderül február 7-én.