Logitech G920 Driving Force kormány
dreampage 2015. Jun. 11.

No, úgy tűnik, a Logitech mégsem vonult ki olyan nagyon a konzolos kiegészítők gyártásából, ellentétben egy korábbi bejelentésükkel. A mai napon lerántották a leplet a legújabb generációs Force Feedback kormányukról Xbox One-hoz.

A G920 Driving Force névre hallgató új eszköz a korábbi G25 és G27 típusok utódja. Minden belső alkatrésze úgy lett kialakítva (beleértve az FFB motorokat, a kormányművet és a váltót is), hogy egyszerre legyen élethű, csendes és megbízható. Ugyanez érvényes az acél pedálblokkra is, ami a lehető legrealisztikusabb vezetési élményt próbálja majd visszaadni.

"A 920 az a kormány, amit a rajongók az Xbox One-hoz kértek" - mondta el Ujesh Desai, a Logitech játékos üzletágának vezérigazgatója. "A korábbi generációkra építettünk, valóban magával ragadó élményt biztosítunk Xbox One játékosainknak. Személy szerint alig várom, hogy kipróbálhassam a kormányt az új Forza Motorsport 6-tal."

"Mindez igazán jó hír az Xbox One rajongók számára, akik korábban is Logitech kormányt használtak és már régóta várják az új kiegészítőt" - mondta el James Hunter, az Xbox Accessories üzleti és stratégiai igazgatója. "A Forza Motorsport 6 őszi megjelenésével, valamint az új kormány birtokában a játékosoknak igazán magával ragadó élményben lehet részük."

A G920 kormány Xbox One-hoz és PC-hez is használható lesz. A kormánykeréken a teljes Xbox One gombkiosztás helyet kapott, és persze minden kényelmi funkcióval fel lesz szerelve: spirális hajtással a minimális holtjátékért, 900 fokos forgással, tartós golyóscsapágyakkal, minőségi anyagokkal. Opcionálisan a Logitech saját H-váltója is beszerezhető lesz hozzá.

A kormány nem titkoltan a Forza Motorsport 6-hoz készült, de a többi autós játékhoz is használható (ne feledjük, már kint van a Project CARS, és jövőre érkezik az Assetto Corsa is One-ra), szóval aki igazán profi felszerelésre vágyik, az hamarosan megtalálhatja. A G920 jelenleg előrendelhető státuszban van a Logitech hivatalos honlapján, 127999 forintos áron. További adatok is az említett honlapon találhatók.