Logitech G923 bejelentés
dreampage 2020. Aug. 10.

Új kormánnyal készül fel a következő generációra a Logitech. A napokban bejelentett G923 a már bizonyított G29/G920 utódja, Xbox One-hoz és Xbox Series X-hez is használható lesz. Újdonság a TrueForce technológia.

Régóta a versenyes játékok kedvelőinek egyik kedvenc kiegészítője a Logitech G sorozat, ami összeszerelésével, anyaghasználatával, funkcióival és Force Feedback technológiájával dobja fel az autós játékok élményét a felső-középkategóriában. Ez a sorozat folytatódik hamarosan, mert a gyártó bejelentette, hogy érkezik a Logitech G923, ami PC mellett Xbox konzolokat is támogat.

Bár külsejében és funkcióiban nem mutat jelentős eltérést az előd G920-hoz képest, a G923 egyik nagy újdonsága a TrueForce visszahatás-technológia, ami a gyártó szerint soha nem látott műterhelést és vezetési élményt ad a játékosok kezébe. Ezt a technológiát egyébként jelenleg két Xboxos autós játék, a GRID és az Assetto Corsa Competizione támogatja (ezek köre a későbbiekben nőni fog), de a kormány-pedál készlet természetesen majd’ minden autós játékkal kompatibilis, a Farming Simulatortól a Forzákon át a WRC-ig.

Az új kiadás ismertetőjegyei még a kettős tengelykapcsolós indulássegítő, amivel a szimulátorokban gyorsabban lehet elrajtolni, illetve kicsit más színeket kapott a beépített fordulatszámmérős LED-sor. A varrott bőr kormánykerék, a csiszolt fém váltókarok és a részben fém, részben műanyag ház maradt, ahogy a pedálszett sem változott lényegesen a korábbiakhoz képest. A kormányon a d-pad és az Xbox gombok mellett 24 pontos választótárcsa is található.

A teljes körű kompatibilitás miatt a Logitech kormányok, így a G923 is használható lesz Xbox Series X konzollal az Xbox One-ok mellett. Akit érdekel az új kormány, az 127.999 forintért rendelheti elő a Logitech weboldaláról, vagy a videojátékos/műszaki áruházakból.

Részletes leírásért, technikai adatokért, a támogatott játékok listájáért és az új TrueForce technológia behatóbb megismeréséért a hivatalos honlapra érdemes ellátogatni.