LucasArts klasszikusok érkeznek Xbox Game Pass-ba
dreampage 2020. Oct. 18.

Még ebben a hónapban három klasszikus kalandjáték kerül az Xbox Game Pass kínálatába, a Double Fine jóvoltából. A felújított, gyönyörű játékok az 1990-es évek legjobbjai közé tartoznak, és október 29-től érhetőek el Xbox One-on.

Legutóbbi podcastjában Larry Hryb, azaz Major Nelson a Microsoft stúdiója, a Double Fine vezetőjével beszélgetett. A legendás Tim Schafer ezen a napon jelentette be, hogy a stúdió által a közelmúltban felújított, három klasszikus LucasArts kalandjáték Xbox One-ra is megjelenik végre, és mindjárt Game Pass tagsággal is elérhetőek lesznek. (A 90-es években a LucasArts a világ egyik legjobb játékkiadója volt, és nevével ellentétben nemcsak Star Wars címek, hanem parádés minőségű kalandjátékok is hozzá fűződnek.)

A bejelentés értelmében tehát október 29-én a Day of the Tentacle, a Full Throttle és a Grim Fandango érkezik a Microsoft platformjára, mindhárom cím teljesen felújított grafikával, nagyfelbontással, 16:9 képaránnyal.

  • Az 1993-ban megjelent Day of the Tentacle Ron Gilbert korszakalkotó Maniac Mansion játékának folytatása, ami egy agyzsibbasztó, humoros, időutazós puzzle kalandjáték. Három barát próbál meg együttműködni annak érdekében, hogy megakadályozzanak egy gonosz, mutáns, lila csápot a világ leigázásában.
  • Az 1995-ös Full Throttle egy klasszikus, grafikus kalandjáték Tim Schafertől. Főhőse Ben Throttle, a Polecats nevű motoros banda vezetője, aki izgalmas történetbe keveredik motorokkal, káosszal és gyilkossággal a középpontban.
  • Az 1998-as Grim Fandango minden idők egyik legnépszerűbb kalandjátéka, ami egy utazási ügynök, Manny Calavera túlvilági életének négy évét mutatja be. Megismételhetetlen kombinációja a film noir stílusnak és a mexikói folklórnak. A felújított változat jobban néz ki, jobban szól, és jobban játszható, mint korábban bármikor.

Aki szeretné megnézni az ide vonatkozó podcastot videó formájában, az alább megteheti.

A három klasszikus tehát 2020. október 29-én jelenik meg Xbox One-ra, és egyben Xbox Game Pass tagsággal is játszhatóak lesznek. A Double Fine csapata emellett a Psychonauts 2-n is gőzerővel dolgozik, plusz eddig be nem jelentett Xbox exkluzív játékokon.