Lucky Guinness rekordot döntött
dreampage 2017. Oct. 20.

Hogyan reklámozzunk egy érkező Xbox exkluzívot, ha nem egy gigászi hőlégballonnal, ahonnan élő adást sugárzunk? Róka koma a magasból akciózott, és ezzel bekerült a rekordok könyvébe.

Szokatlan módját választotta a Microsoft, hogy a hamarosan érkező exkluzív platformert, a Playful által fejlesztett Super Lucky’s Tale-t reklámozza. Egy csapat kivonult az idei Albuquerque Nemzetközi Léggömb Fesztiválra, vittek magukkal egy Xbox One-t, tévét, és a játék egy példányát, majd egy, a játék színeit viselő hőlégballonnal felemelkedve a magasból sugároztak élő adást. Ezzel az Xbox bekerült a 2018-as Guinness Rekordok Könyve „Gamer’s Edition” kiadásába, mint a legmagasabbról közvetített élő stream, a rekordot ugyanis hitelesítették. Ez a könyv egyébként a videojáték kiadók, fejlesztők és játékosok nem mindennapi eredményeit örökíti meg, vagyis jó látni, hogy a mi iparágunk ilyen módon is elismerésre kerül.

Az eseményt élőben közvetítették, de nemcsak a színes léggömbök, a szőrös Lucky kabala és a szédítő magasság miatt volt érdemes nézni: eddig nem látott pályákat is mutattak a játékból, ahogy az az alábbi videóban is megtekinthető:

Hogy a végleges játékban is lesznek-e ilyen magasságok, azt jelenleg nem tudni. Annyi biztos, hogy a Super Lucky’s Tale november 7-én érkezik Xbox One-ra és Windows 10-re Xbox Play Anywhere játékként, elég barátságos áron. Akit érdekel, már előrendelheti az Áruházból.