Ma indul a CrossfireX nyílt béta
dreampage 2020. Jun. 25.

Június 25-től 28-ig minden Xbox One tulajdonos kipróbálhatja a koreai Smilegate multiplayer lövöldözős játékát. A CrossfireX nyílt bétája már tölthető, néhány pályát és játékmódot lehet benne kipróbálni.

A tavalyi év egyik, kissé meglepő bejelentése volt, hogy Xbox One-ra érkezik a Smilegate multiplayer FPS-e, amely a világ egyik legsikeresebb játéka, 650 millió aktív játékossal. Az eddig csak Kínában hírnevett szerzett, de koreai fejlesztésű CrossfireX ráncfelvarrott kiadása hamarosan nyugatra érkezik, ráadásul egyszemélyes kampányt is kap nem más, mint a Remedy (Alan Wake, Quantum Break) fejlesztésében. Minimum érdekes koncepció, a következő napokban fut a nyílt bétája.

A CrossfireX egy igazi régi vágású multiplayer FPS, olyannyira, hogy leginkább a Counter-Strike-hoz lehet hasonlítani. Két csapat, néhány egymás elleni játékmód, és abszolút puritán belső nézetű lövöldöző akció. A játékban „klasszikus” és „modern” változat is van, előbbi annyira régimódi, hogy még sprint és bal ravaszos célzás sincs benne. Az idő vasfoga a látványon is nyomot hagyott, cserébe viszont 4K-ban fut sziklaszilárd 60 fps-sel, ami egy kompetitív játéknál elengedhetetlen.

A bétában három térkép és két játékmód próbálható ki, valamint a fejlődési rendszer. A meccsek során gyűjtött XP-vel szinteket lépünk, az ezekért kapott fejlesztési pontokat pedig a támadás, védekezés, túlélés háromszögében oszthatjuk szét, így egyre erősebbé válhatunk a csatatéren. A kampányt most még nem lehet kipróbálni, az majd csak a végleges játékban kap helyet.

Akit érdekel egy igazán régimódi, taktikus, eSportra tökéletes alkalmas FPS konzolon, az az alábbi linken (vagy konzolon a Store-ból) letöltheti a játékot Xbox One-ra. A nyílt béta ma kezdődik, és június 28-ig, azaz vasárnap estig tart. Mindenkinek jó játékot kívánok hozzá!