Makulátlan lesz a Resident Evil 7
dreampage 2016. Dec. 27.

Legalábbis ami a teljesítményt illeti, a játék producere szerint ugyanis megfelelően optimalizálják a legújabb túlélő-horror játék Xbox One verzióját is. Nem lesz különbség a platformok között.

Masachika Kawata, a Resident Evil 7 producere nemrégiben a Gaming Bolt magazinnak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy ők az egyenlőség hívei, így a multiplatform fejlesztésű játék Xbox One-on is változatlan paraméterekkel fut majd. A kész játék 1080p felbontásban, 60 fps képfrissítés mellett lesz játszható, az Xbox One S konzol tulajdonosai pedig – megfelelő tévé esetén – a HDR támogatást is kihasználhatják. A kifejezetten sötét látványvilágú új Resident Evil esetén ez valóban hasznos funkció lehet.

A producer egyébként az új hardverekről is kifejtette a véleményét. Szerinte egy új konzolnak akkor van igazán értelme, ha az iránt mindenki lelkes, a gyártók, a kiadók és a vásárlók is. 2017 év végén érkezik a következő Xbox konzol, ami egyelőre csak Project Scorpio munkanéven fut – Kawata arról nem beszélt, hogy a Resident Evil 7 kihasználja-e majd az új gép lehetőségeit, de tekintve, hogy igen nagy címről van szó, erre alighanem mérget vehetünk.

A Resident Evil 7 demója egyébként már elérhető Xbox One-ra, így mindenki belekóstolhat a sorozat új irányvonalába. A teljes játékra sem kell már sokat várni, január 24-én jelenik meg. Felbontási és képfrissítési problémánk tehát biztosan nem lesz vele.