Márciusban jön a Samurai Shodown next-gen frissítése
dreampage 2021. Jan. 18.

Két hónap múlva már 120 fps-sel forgathatjuk a szamurájkardot. Az SNK Corporation bejelentette, napra pontosan mikor érkezik a Samurai Shodown Xbox Series X|S frissítése: március 16-án tölthetjük az optimalizált verziót.

2019 nyarán viszonylag radar alatt jelent meg egy igen fontos játék: az SNK Corporation szép csendben újjáélesztette történetének egyik legnépszerűbb verekedős játéksorozatát. A vadonatúj, 3D-s grafikájú, de síkbeli játékmenetű Samurai Shodown minőségi játék lett, amely azóta számos frissítést, extra karaktereket és további finomításokat kapott. Hamarosan egy újabb lépést tesz a játék a minőség képzeletbeli létráján, megérkezik ugyanis az Xbox Series X|S patch.

A Microsoft újgenerációs konzoljaira optimalizált változat legnagyobb újdonsága, hogy 120 fps képfrissítéssel is futhat majd, így aki rendelkezik ilyen tévével vagy monitorral, kihasználhatja ezt a funkciót. Ezzel a játék még simábbá és érzékenyebbé válik (ne feledjük, a gombnyomásokra adott reakciók ideje felére csökken a 60 fps-hez képest), és érdekes lesz látni, vajon ez mennyi előnyt jelent multiplayerben, vagy versenyszerű játék esetén.

Természetesen a Smart Delivery támogatás is adott, vagyis a játékot nem kell újra megvenni. Akinek megvan, az Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra is a megfelelő változatot töltheti le. A frissítés mindenkinek automatikus és ingyenes lesz.

Március 16-án tehát szintet lép az SNK és a Samurai Shodown is. Akit érdekel a játék, az alábbi linken megtalálja az alapváltozatot. Az 1993-ban indult legendás sorozat pedig remélhetőleg ezzel új erőre kap, és tovább él, illetve további epizódokat is hoz majd magával.