Márciusi Xbox One frissítés részletek
dreampage 2015. Feb. 19.

Még "ki sem hűlt" a februári update, a Microsoft máris bemutatta, mi várható a márciusi Xbox One rendszerfrissítésben. A sietség nem véletlen: a következő módosítás komoly és hasznos funkciókat hoz magával.

A márciusi Xbox One frissítés főbb újdonságai:

Screenshot készítés: Játék közben a Guide gomb dupla lenyomásával azonnal képernyőkép készül, amit aztán az Y gombbal el is menthetünk. Kinect esetén az "Xbox, take a screenshot" parancs is ugyanezt a feladatot látja majd el.

Upload app: Ebben már nemcsak a videóinkat, de fotóinkat is kezelhetjük majd. Az elmentett képek beállíthatók lesznek háttérnek, de meg is oszthatjuk őket az Activity Feedben vagy épp Twitteren.

Ajánlott barátok (Suggested Friends): Könnyebb lesz olyan barátokat találni, akiket akár ismerhetünk. A rendszer felajánlja majd a közös ismerősöket, barátok barátait, illetve az Xbox Live legaktívabb feltöltőit és alkotóit, hogy hozzáadjuk őket a barátlistánkhoz.

Csempe átlátszóság: A Settings / My Xbox / Tile Transparency menüben ezentúl beállítható lesz, mennyire legyenek átlátszók a csempék a kezdőképernyőn.

Valódi név megosztása: Beállíthatjuk, hogy a valódi nevünket csak a közvetlen barátaink, azok barátai vagy bárki láthassa.

Spam jelentése: Xbox Live üzeneteknél lehetőség lesz a nem kívánatos leveleket szemétnek jelölni, amiről aztán az Xbox csapat kap jelentést.

Akik részt vesznek az Xbox One Preview programban, azok a napokban meg is kapják az új frissítést. A végleges változat a tesztelést követően valamikor márciusban érkezik mindenki gépére.