Master Chief, X támogatás és LAN partik
dreampage 2017. Oct. 18.

Minden jelenleg futó Halo játékhoz frissítéseket és újdonságokat jelentett be a 343 Industries. Visszatér a Halo Világbajnokság, szépülnek és bővülnek a játékok, és még a klasszikus LAN partik is visszatérhetnek.

Igazi hírözönnel jelentkezett a Halo játékokat fejlesztő és gondozó 343 Industries. Bár a Halo 6-ra még nagyon sokat kell várnunk, addig is, amíg Master Chief utolsó (?) kalandja megjelenik, a jelenleg aktív címek támogatása sem áll le. Olyannyira nem, hogy egész sor újdonságot jelentettek be mindegyikhez, legyen az e-sport, Xbox One X támogatás vagy más bővítések és csiszolások.

Halo 5: Guardians

A pillanatnyilag legnagyobb és legnépszerűbb játék 2018-ban visszatér az e-sport mezejére. Ismét lesz Halo Világbajnokság, regionális és kontinentális döntőkkel, egymillió dollár összdíjazással.

Ami ennél fontosabb (és közelebbi), az az Xbox One X támogatás. A Halo 5 jelentős felbontás növelést kap, az új konzolon 4K-ban fog futni 60 fps-sel. A novemberben érkező frissítés viszont mást is tartogat ezen kívül:

  • Visszatér az Oddball játékmód
  • Oddball-specifikus medálok és kommentátor
  • Új e-sport csapat skinek
  • További fegyver csiszolások: Assault Rifle, Battle Rifle, Gunfighter Magnum, Rail Gun és gránátok

LAN parti app

Saját alkalmazást kap a Halo 5 a klasszikus LAN partik lebonyolításához. A Local Server App névre hallgató programot egy Windows 10-es PC-re kell telepíteni, majd ezzel a hálózaton lévő összes Xbox One konzol között gyerekjáték lesz hálózati mérkőzéseket szervezni és bonyolítani. A tervek szerint nemcsak különálló meccsek, hanem komplett bajnokságok támogatására is használható lesz majd.

Halo Wars 2

Nem áll le a jelenlegi legjobb konzolos RTS támogatása sem. A Halo Wars 2-höz a következő újdonságok érkeznek a közeljövőben:

  • Xbox One X támogatás – 4K felbontás HDR-rel az új konzolon
  • Xbox Arena támogatás – a Halo Wars 2 is bekerül az Arena rendszerbe, így lehetőség lesz saját bajnokságok létrehozására Xbox Live-on
  • Cross-play – Amit eddig csak pletykáltak, végre megvalósul: cross-play Xbox One és Windows 10 PC között

A fenti frissítéseket a fejlesztők október végére ígérik.

The Master Chief Collection

Kisebb meglepetésre a 343 azt is bejelentette, hogy a korábbi Halo játékokat gyűjteménybe foglaló The Master Chief Collection is kap Xbox One X támogatást. Ennek részleteit egyelőre nem árulták el, de valószínűleg natív 4K felbontásra, és remélhetőleg stabilabb 60 fps-re számíthatunk mindegyik játék esetében.

De nem csak erről szól a történet: a fejlesztők nem hagyják annyiban a játék problémáit, és további hibajavításokat eszközölnek a multiplayer módon, és a játék többi részén. Fejlesztések, módosítások és javítások egész sora várható kisebb patchek formájában, amiket nem zárt, hanem teljesen publikus formában tesztelhet majd mindenki. Erre viszont majd csak jövő év elején kerül sor.

Új Halo játék megjelenése tehát egyelőre nem várható, de a jelenlegi címek támogatása továbbra is hosszútávon megoldottnak látszik. Akit részletesebben is érdekel a fentiek leírása, az elolvashatja a Halo hivatalos oldalán is (angolul).