Mától free-to-play a TERA
dreampage 2018. Apr. 03.

Az egy hetes korai hozzáférés után mától mindenki számára ingyenessé vált a legújabb MMORPG, a TERA. A játék konzolos verziójáról rövid ismertető videót is kaptunk.

Elnyerte végleges formáját a TERA, az En Masse Entertainment új (pontosabban nem is annyira új) masszív multiplayer szerepjátéka. A játék eredetileg 2011-ben (Európában 2012-ben) jelent meg PC-re, a konzolos változatra egészen mostanáig kellett várni. Múlt héttől már bárki megkezdhette az online küzdelmeket, ehhez azonban meg kellett venni az egyik „alapító csomagot”. A korai hozzáférésű időszaknak vége, mától teljesen free-to-play a játék, vagyis ingyen letölthető, és csak a mikrotranzakciókra kell figyelni.

A történet szerint két, elképzelhetetlen hatalmú titán, Arun és Shara álmodni kezdtek, és az ő képzeletükből született Arborea világa, amelynek két kontinensét a titánok teste hordozza. Isteneink álma persze korántsem békés (elég unalmas is lenne a játék) – háborúk és szűnni nem akaró konfliktusok tépázza a világot, amelyben mi is részt veszünk.

A TERA sok szempontból hagyományos MMORPG, teljes kampánnyal, rengeteg küldetéssel, hatalmas, bejárható fantasy világgal, számos kaszttal, testreszabható karakterekkel, lootolással, PvP móddal, és valós idejű, kifejezetten akcióközpontú harcrendszerrel. A fejlesztők talán erre a True Action Combat nevű rendszerre a legbüszkébbek, ennek köszönhetően ugyanis kontrollerrel is élvezetes a játék. Egy videót is kaptunk arról, hogyan működik az Xbox One verzió.

Az alábbi linkről tölthető a TERA Xbox One-ra, ami tehát mostantól ingyenes. A mikrotranzakciókat En Masse Pontok jelentik, ezeket különböző összegekben lehet vásárolni, a játékban ruhákat, fegyver skineket, hátasokat, háziállatokat és más kozmetikai elemeket lehet velük szerezni. Mindenkinek jó kalandozást Arborea száműzött világában!