Mától ingyen játszható a Skyforge
dreampage 2017. Nov. 29.

A fizetős early access periódus után ma végre hivatalosan is megjelent a legújabb free-to-play MMORPG. A Skyforge ingyenes kalandokat, és tetemes mennyiségű tartalmat kínál.

Az ígéreteknek megfelelően elrajtolt Xbox One-on a Skyforge, a legújabb MMORPG, amely néhány hete korai hozzáférésben volt elérhető. Azok, akik korábban akarták elkezdeni a kalandot, kénytelenek voltak megvenni egy starter csomagot. Ez a kritérium mától eltűnt, a My.com online szerepjátéka teljesen ingyen letölthető (a mikrotranzakciók természetesen maradtak).

A Skyforge egy sci-fi és fantasy stílust ötvöző világban, Aelionban játszódik, amelyet invázió fenyeget. Rajtunk, afféle isteni magasságokban szárnyaló hősökön múlik, hogy megvédjük ezt a világot – a történet tehát nagyjából a szokásos. Sokkal fontosabb azonban a tartalom, amit ez a látványos ingyenes játék kínál. A számos egyjátékos küldetésen túl dungeon-ök, PvP mód, raidek és sok minden más is helyet kapott benne, és természetesen nemcsak egyedül, hanem kooperatív módban is játszható az összes tevékenység (online játék lévén Xbox Live Gold előfizetés kell hozzá).

A harcrendszer valós idejű, dinamikus, leginkább az akciójátékokra jellemző mozdulatokkal, 14 megnyitható kaszttal, speciális képességekkel és részletes, összetett karakterfejlesztéssel. Az egyes kasztok külön is megvásárolhatóak, ha valaki türelmetlen, de a játék teljes tartalma behozható és használható ingyen is.

Újabb időrabló nagy kalanddal bővült tehát az Xbox One kínálata, még egy hatalmas online világ, ami megmentésre vár. Nincs megállás egyébként, hiszen jövőre további MMO-k érkeznek, de addig is a Skyforge színes, látványos és tartalmas élményeket ígér – mindezt ingyen. Jó játékot kívánok hozzá!