Mától ingyenes a Warface
dreampage 2018. Oct. 09.

A rövid korai hozzáférésű szakaszt követően mától minden Xbox Live Gold tag ingyen beleugorhat a Warface küldetéseibe – visszatért a Crytek online multiplayer FPS játéka.

Nem kevés huzavonát követően mától újra ropognak a fegyverek a Warface világában. A kizárólag online játszható, kooperatív és egymás elleni küldetéseket és módokat tartalmazó FPS-t még a Crytek fejlesztette (2014-ben Xbox 360-ra is megjelent), aztán a konzolos szervereket az érdeklődés hiányában lelőtték. PC-n viszont tovább bővült és fejlődött a játék, most pedig visszatért, ezúttal már a My.com gondozásában (ők állnak az Armored Warfare mögött is). Néhány hete már ki lehetett próbálni a játékot a korai hozzáférésű, fizetős csomagokkal. Mától free-to-play formában játszható.

A Warface több tucatnyi pályán kínál PvE és PvP küldetéseket. Négy kaszt (Rifleman, Sniper, Engineer, Medic) közül lehet választani, így kell megküzdeni az ellenséges csapatokkal. A kooperáció elengedhetetlen, a PvE missziók ugyanis nagyon nehezek, a teljesített célok és lelőtt ellenfelek után pedig XP jár, katonáink fejlesztésével egyre jobb fegyvereket és páncélzatot hozhatunk be. Ez a testreszabás jelenti a játék szavatosságát, hiszen karaktereink a legapróbb részletekig átvariálhatók.

Természetesen free-to-play játékról van szó, ami nem mentes a mikrotranzakcióktól. Ingyen is játszható, de aki meggyorsítaná a fejlődést, vagy különleges cuccokat szeretne azonnal, az vásárolhat Krediteket többféle csomagban is. Ezeket a játék saját boltjában lehet elkölteni új holmikra, boosterekre, vagy épp extra folytatási lehetőségekre. A legtöbb ilyen a PvE-t érinti csak, a PvP játékmód esetében a legfőbb cél a kiegyensúlyozott játékmenet.

Bár nem friss játékról van szó, érdemes kipróbálni a Warface-t, egyrészt, mert ingyen van, másrészt, mert egy egész jó, kicsit a régi játéktermeket idéző, gyors, a helyszínek memorizálását és gyors reflexeket igénylő FPS, ami így kissé más élményt nyújt, mint napjaink vezető játékai. Az eddigi korai hozzáférésű csomagok továbbra is kaphatók, most már Starter Pack néven.