Megérkezett a Claybook
dreampage 2018. Feb. 16.

Elérhetővé vált a Second Order fizika alapú puzzle játéka az Xbox Game Preview programban. A Claybook-ban minden gyurmából van, ilyen játékot nemigen láttunk még.

Színes gyurmákkal álmodunk – akkor legalábbis biztosan, ha letöltjük a Second Order Games új ügyességi-logikai játékát. A Claybook végre megérkezett Xbox One-ra, igaz, egyelőre csak a Game Preview program keretében, tehát a játék még fejlesztés alatt áll. A jó hír, hogy már ebben a formában is érdemes a figyelemre.

A Claybook lényege, hogy gyurma „karakterünkkel” bejárjunk egy szintén teljesen gyurmából készült világot, folyókat, hegyeket-völgyeket, kastélyokat, és sok minden mást, kizárólag a fizika törvényeinek engedelmeskedve. Nem csak el kell jutni bizonyos helyekre, de különböző feladatokat is teljesíteni kell, a továbbjutás pedig sokszor csak a puha anyag tulajdonságainak kihasználásával lehetséges. Például klónozhatjuk magunkat, visszaforgathatjuk az időt, a különböző tereptárgyakat pedig szó szerint magunkba olvaszthatjuk. Közben minduntalan keverednek és formálódnak a színes gyurma elemek – látni kell akcióban, nagyon látványos.

Van Xbox One X támogatás is, az erősebbik konzolon 4K / 60 fps mellett játszhatunk, és bár ez még csak korai hozzáférésű verzió, az achievement vadászok már ebben is megnyithatják az eredményeket – ha tudják. A későbbiekben nemcsak javítások, de tartalmi bővítések is érkeznek a játékhoz. További világok, pályaszerkesztő, és sok minden más.

Indul tehát a gyurma szezon! A játékból van ingyenes próbaváltozat is, egyébként 2,990 forintért vehető meg (nem tudni, hogy a végleges ára mennyi lesz, úgyhogy érdemes még Game Preview-ban lecsapni rá annak, akit érdekel).