Megérkezett a Phantasy Star Online 2 Episode 5
dreampage 2020. Oct. 01.

Új kaland kezdődik a Sega MMO szerepjátékában, miután megérkezett Xbox One-ra és Windows 10-re a Phantasy Star Online 2 ötödik epizódja. Fantasy keveredik a sci-fivel, új helyszínekkel és más újdonságokkal.

Szeptember 30-án elérhetővé vált a legendás Phantasy Star Online 2 legújabb frissítése, az Episode 5. A Sega korosodó, de még mindig milliókat szórakoztató MMORPG-je ezzel újabb nagy lépést tett előre. Nemcsak egy új történetet kaptunk, hanem egy új kasztot, küldetéseket, szezonális eseményeket és sok minden mást.

Miután a negyedik epizódban az ARKS csapat a Földön segített, észreveszik, hogy megnyílt egy portál, ami egy új dimenzióba vezet. Ez az Omega, egy olyan hely, ahol a tudomány és technika helyett a fantasy és a varázslat uralkodik, kardokkal és pajzsokkal – érdekes ötvözete ez tehát a sci-fi és a fantasy műfajoknak. Ugyanekkor felbukkan egy rejtélyes nő, Alma, aki meglepően sok információval rendelkezik az ARKS-ról és az Omegáról is… Az új epizód további jó néhány órával toldja meg a már így is jelentős méretű kalandot.

Az 5. epizódban megjelenik egy új kaszt, a Hero, amit viszont csak akkor nyithatunk meg, ha legalább két másik kaszttal elértük a 75-ös szintet. A Hero egy igazi kardforgató, de jól bánik a dupla géppisztollyal is, persze számos új egyedi képességgel és Photon Arttal. Az új helyszín, Omega négy területből áll, klasszikus fantasy szerepjátékokat idézve, ehhez illő ellenfelekkel (csontvázakkal, sárkányokkal stb).

A Phantasy Star Online 2 Episode 5 néhány további újdonsága:

  • 90-re növekedett a maximális szint
  • Új ARKS küldetések
  • Új szezonális események
  • Új Alliance Quarters (klánközpont)
  • Új megszerezhető címek
  • 12*-ra fejleszthető L-Ring
  • …és sok más apróság

Akit további részletek érdekelnek, az a Phantasy Star Online 2 weboldalán olvashatja el a teljes beszámolót. A játék továbbra is ingyenesen elérhető Xbox One-ra és Windows 10-re, Xbox Play Anywhere támogatással, az alábbi linken, vagy a Microsoft Store-ban.