Megérkezett a Witcher 3 Xbox One X támogatása
dreampage 2017. Dec. 21.

4K, akár 60 fps, HDR és jelentősen feljavított grafika szerepel Ríviai Geralt étlapján, miután tegnap végre megérkezett az Xbox One X patch a CD Projekt RED boszorkánykonyhájából.

A szerepjáték rajongók régóta várták ezt a hírt. Végre kiadták az 1.60-as frissítést a The Witcher 3: Wild Hunt játékhoz, ami egyben az Xbox One X támogatást is tartalmazza. A leírás alapján pedig kétségtelen, hogy a legerősebb konzol tulajdonosai igazán el lesznek kényeztetve. A játék grafikája alapjáraton is javul, de bekerült két választható mód is. Az egyikben 4K felbontást kapunk 30 fps mellett, míg a másikban dinamikus felbontás mellett 60 fps-ben játszhatunk. Ilyenre pedig nyílt világú RPG esetében még nem volt példa. Mindkét módban kapunk HDR támogatást is.

A két különböző grafikus mód a Beállítások / Megjelenítés / Haladó menüben választható.

  • 4K mód: 4K felbontás stabil 30 fps mellett
  • Teljesítmény mód: 60 fps képfrissítési cél, terheléstől függő felbontás mellett. Minimum 1080p, maximum 4K.

Bármelyik módot válasszuk is, a grafikus fejlesztések mindkettőre vonatkoznak. Xbox One X-en tehát megkapjuk még a következőket:

  • HDR (High Dynamic Range) támogatás
  • Jobb minőségű árnyékok és ambient occlusion
  • Magasabb minőségű textúrák és textúra filtering

Jó látni, hogy a fejlesztők nem kizárólag a pixelszám növelésére használják az Xbox One X erejét. Egyre több játékban van lehetőség a képfrissítés növelésére is (Rise of the Tomb Raider, The Surge, Redout, Life is Strange: Before the Storm), így mindenki ízlés szerint eldöntheti, hogy a puszta képminőséget, vagy a simább mozgást preferálja. Ezt a választást most már a Witcher 3 is kínálja.